La bandera irisada estarà penjada al balcó de l’Ajuntament del 23 al 25 de setembre i es farà difusió de la diada a les xarxes socials

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat

L’Ajuntament de Cambrils commemora avui 23 de setembre el Dia Internacional de la visibilització de la Bisexualitat. Aquest dia és una crida a la reivindicació per part de totes les persones per reconèixer i celebrar la bisexualitat, la història bisexual, la comunitat i la cultura bisexual i les persones bisexuals en les seves vides.

Amb motiu de la commemoració, la pancarta irisada estarà penjada al balcó de l’Ajuntament de Cambrils del 23 al 25 de setembre i es farà difusió d’aquesta diada a la ciutadania a través de les xarxes socials.

La commemoració d’aquesta dia internacinoal reivindica l’existència i el reconeixement de la bisexualitat com una orientació sexual amb identitat pròpia, i dona resposta a la bibia present en tots els nivells socials i que s’articula especialment a través de la negació, invisibilitat, la marginació i l’exclusió.

«Donar visibilitat a la bisexualitat i fomentar el respecte a la diversitat a la nostra societat són els elements clau per eliminar prejudicis i donar resposta a la bifobia», ha afirmat la regidora Hélène Arcelin.

L’Ajuntament disposa d’un Servei d’Atenció Integral adreçat a les persones LGBTI+, a través del qual les persones del col·lectiu i els seus entorns propers poden rebre una atenció integral per donar resposta i/o acompanyament a les seves necessitats.

El Servei d’Atenció Integral està ubicat a l’Ajuntament de Cambrils i s’hi pot accedir amb cita prèvia trucant al telèfon 977 79 45 79 ( Ext.4311/2226) o escrivint un correu electrònic a sai@cambrils.org.

El Dia Internacional de la Bisexualitat se celebra cada 23 de setembre per membres de la comunitat bisexual i pel col·lectiu LGBTI+ des de 1999. La data escollida commemora la mort Sigmund Freud (23 de setembre de 1939), per ser el primer teòric que va parlar sobre l'existència de la bisexualitat.