Les tres empreses de jardineria adjudicatàries del servei han iniciat avui els treballs a diferents punts de la ciutat

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils ha iniciat aquest dilluns la campanya de poda de l’arbrat viari. Els treballs, que s’allargaran fins al mes de març, van a càrrec de la brigada i les tres empreses adjudicatàries del servei de manteniment de les zones verdes, els parcs públics i l’arbrat viari (Urbaser, Q verd i Agrotarraco). Els cartells de senyalització de prohibició d’aparcament de cada zona es col·locaran amb un mínim de 48 hores d'antelació.

Durant aquesta primera setmana de la campanya s’esporgaran les moreres dels carrers Indústria (polígon Belianes) i Barcelona, la Rambla Regueral, els carrers Castell de Vilafortuny, Castell de Peralada, Castell Cap de Salou i Cap de Tortosa, l’avinguda Riera d’Alforja, els carrers Sant Jaume i José San Martín. Els diferents equips també podaran els ficus dels carrers Barcelona i Joaquima Vedruna, i les sòfores de l’avinguda Riera de Riudecanyes, així com l’arbrat dels carrers Esteve Anguera, Galceran Marquet, Vinyols, Hug de Moncada i Colom i la zona verda del carrer Nards i Francisco de Miranda

Actualment els criteris de manteniment de l’arbrat viari que s’apliquen són respectuosos amb el desenvolupament natural de l’arbre, per tal de maximitzar els beneficis que aquests aporten a la ciutat, com la generació d’oxigen, l’absorció de contaminants i la regulació de temperatura. En aquesta línia, sempre que ho permet l’estat de l’exemplar i el lloc on està plantat, es minimitza la poda, només repassant branques seques o trencades i talant, si s’escau, les branques més baixes per garantir el gàlib de pas.

D’altra banda, la campanya de poda també s'aprofita per talar arbres morts, secs, o que presenten alguna problemàtica i per resoldre les peticions ciutadanes en aquest sentit. A més, dins dels contractes de manteniment de jardineria també s’inclou la reposició de l’arbrat viari, que es va iniciar el 2020 a diverses zones del municipi.