El 2006 l’Ajuntament va avançar els diners per sufragar els increments d’obra que es van produir durant la construcció. El Ple Municipal també ha aprovat una moció per exigir l’aturada del 155 i la llibertat dels presos polítics.

  • Categoritzat com: Comunicació Hisenda

El Ple d’avui també ha aprovat una addenda complementària al conveni subscrit el 2006 entre el Departament de Salut de la Generalitat i l’Ajuntament de Cambrils amb l’objecte de finançar les obres de reforma i ampliació del centre d’atenció primària i construcció de l’Hospital Lleuger de Cambrils. Aquesta addenda permetrà el pagament de 2.000.267,55 euros per part de la Generalitat, que corresponen al deute pendent per l’excés d’obra realitzada que va assumir l’Ajuntament de Cambrils.

L’acord arriba després de diverses reunions entre l’Ajuntament i el Departament de Salut que han aconseguit que als pressupostos de la Generalitat 2017 ja incloguin per primera vegada una partida per fer front a aquest pagament. L’addenda no impedeix que es puguin continuar fent gestions per aconseguir el pagament de les despeses financeres derivades d’aquest avançament dels diners.

Moció contra la suspensió de l’autonomia

El Ple d’avui també ha aprovat una moció per exigir l’aturada de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, l’apel·lació al diàleg constructiu i la revisió de la interlocutòria d’empresonament contra Jordi Sánchez i Jordi Cuixart dictada per l’Audiència Nacional. La proposta feta pels tres partits de govern ha comptat amb els 13 vots a favor dels grups municipals d’ERC, PdeCat, PSC i Assemblea i la regidora no adscrita Cinta Ballesté, els vots en contra de Ciutadans, el PP i els regidors no adscrits Encarni Bello i Santi Gámez, i les abstencions del Nou Moviment Ciutadà i la regidora no adscrita Imma Sierra.

En primer lloc, la moció manifesta que la mesura de presó preventiva contra els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i l’Òmnium Cultural és desproporcionada i en conseqüència exigeix que es decreti la seva immediata posada en llibertat. L’acord també insta al Govern de l’Estat espanyol a aturar la suspensió del govern i l’autonomia de Catalunya amb l’aplicació de l’article 155 i condemna la violència policial de l’1 d’octubre. “Considerem que els conflictes polítics en un sistema democràtic, com és el nostre, no es resolen privant de l’autogovern a Catalunya, sinó mitjançant el diàleg, el debat constructiu, i la negociació política per arribar a pactes institucionals perquè no es tornin a produir fets violents com els del passat 1 d’octubre”, diu el text.

Tarifació social dels preus públics

D’altra banda, el Ple ha aprovat per unanimitat una moció presentada l’Assemblea de Cambrils per impulsar una política de tarifació social en els serveis i equipaments públics municipals i elaborar un reglament de subvencions a les persones amb dificultats per complir amb les obligacions tributàries amb l’Ajuntament de Cambrils.

Amb aquest objectiu, l’acord contempla la creació d’una comissió de treball amb representants de tots els grups polítics locals i tècnics municipals, que elaborarà una proposta de barems de renda per a les persones usuàries dels serveis, equipaments i activitats municipals. En aquesta comissió s’acordaran els preus públics corresponents a cada activitat, amb l’objectiu que el preu no sigui un impediment a l’hora d’accedir als serveis per part dels veïns i veïnes de Cambrils.

La moció pretén millorar la tarifació social municipal, que ja compta amb 17 ordenances fiscals amb clàusules d’exempció, entre les quals n’hi ha sis d’específiques amb exempcions i bonificacions socials com ara la reducció de l’IBI, l’import sobre vehicles de tracció mecànica o les escombraries.