Les empreses es poden beneficiar de bonificacions per aquestes contractacions durant un període de 6 a 9 mesos. El programa per a persones aturades majors de 30 anys està subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i l’Ajuntament. La iniciativa permetrà formar i donar feina a 20 persones en base a les necessitats reals d’ocupació de les empreses del Baix Camp.

  • Categoritzat com: Comunicació Ocupació
  • Serveis associats: Educació

El Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils busca empreses interessades en contractar persones en situació de desocupació majors de 30 anys i beneficiar-se de les bonificacions del programa d’inserció laboral 30 Plus. Les contractacions es poden fer des del passat 21 de novembre fins el 22 de juliol de 2021.

Es tracta d’un programa innovador creat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i desenvolupat en el marc de la Conferència Sectorial de Relacions Laborals i d’Ocupació i subvencionat per la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball, Immigració i Seguretat Social, i l’Ajuntament de Cambrils.

El programa permetrà formar i inserir 20 persones en base a les necessitats reals de les empreses del territori. La iniciativa ofereix una experiència laboral a les persones participants, amb l'objectiu de reconduir la trajectòria professional, i una formació orientada a millorar la seva ocupabilitat.

Des del Programa 30 Plus, a més d'oferir contractes d'un mínim de 6 mesos de durada en empreses col·laboradores, també es fa un acompanyament i seguiment dels contractes durant tota aquesta estada i s'imparteixen formacions vinculades als treballs que es desenvolupen.

Requisits d’accés per a les persones aturades

La convocatòria s’adreça a persones de 30 anys i més, en situació d'atur i de Cambrils. Les persones que vulguin entrar en el programa hauran d'estar inscrites a les oficines de treball del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya com a demandants d'ocupació no ocupades.

Bonificacions per a les empreses col·laboradores

Les empreses es poden beneficiar de bonificacions per aquestes contractacions. La subvenció per la jornada complerta és del Salari Mínim Interprofessional (1.108,33 euros) o la part proporcional segons la jornada durant un període de 6 a 9 mesos.

A més, durant tot el procés de contractació, les persones empresàries interessades en participar en aquesta iniciativa disposaran d'assessorament i d'orientació per part de les persones tècniques del programa per detectar qualsevol necessitat relacionada amb el contracte laboral i amb la sol·licitud de la subvenció per la contractació.

Les persones interessades en consultar la informació relativa al programa o iniciar el procés de participació i col·laboració es poden adreçar al Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació presencialment a l’Ateneu  Juvenil de Cambrils (avinguda Horta de Santa Maria, 14, 4a planta), per telèfon al 977 307 401 (extensió 2620) o per correu electrònic a mdgarriga@cambrils.org (Dolors Garriga).