L’alcaldessa i el regidor de Benestar Social van exposar el pla d’actuació del Departament pel 2018 al Consell Consultiu de Serveis Socials

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha ampliat el pressupost i ha introduït novetats a la cartera municipal de Serveis Socials. El regidor de Benestar Social, Josep Maria Vallès, i la cap del Departament, van donar a conèixer els detalls del pla d’actuació per l’exercici 2018 durant la reunió del Consell Consultiu de Serveis Socials, presidit per l’alcaldessa de Cambrils.

Per una banda, s’ha augmentat la plantilla dels Equips Bàsics de Serveis socials amb la incorporació d’un treballador social i tres auxiliars tècnics I per l’altra s’ha incrementat la dotació pressupostària dels ajuts d’urgència social en un 44%, s’ha creat una partida específica d’ajuts d’urgència vinculats a la pobresa energètica i s’ha augmentat la cobertura del Servei d’atenció domiciliària amb més de 68.000 euros. A més, s’ha ampliat la cobertura del projecte d’intervenció comunitària intercultural, que a part de Nou Cambrils i Eixample Vila, també es desenvoluparà a l’Eixample Port. Finalment, van anunciar les millores al Centre Alba i la voluntat d’impulsar el Servei de préstec de material tècnic.

L’altre punt de l’ordre del dia de la reunió, celebrada el 25 de gener, va ser la planificació de l’Oficina d’inclusió Social. El regidor i la tècnica de l’Oficina van explicar les diferents línies d’actuació previstes, entre altres les accions comunitàries, que inclouen accions contra el malbaratament alimentari, la proposta d’implantació del projecte hort urbà, el projecte de dinamització comunitària radars veïnals i les auditories energètiques solidàries. També van fer balanç de les campanyes socials realitzades, com el Gran Recapte d’Aliments i “Deixa’t prendre el pèl”, i van presentar-ne de noves, com el Tallers itinerants de la factura de la llum i la Jornada del no malbaratament alimentari.

El Consell Consultiu de Serveis Socials està format per entitats i especialistes que treballen en el nostre tercer Sector, a qui el regidor va encoratjar a mantenir l’esforç proporcionat a les necessitats de la societat en l’actualitat.