El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha donat llum verda a l’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per al 2016. Ha estat en una sessió extraordinària que ha tingut lloc aquest dilluns a la sala de plens del consistori.

  • Categoritzat com: Comunicació Hisenda

El regidor d’Hisenda i Personal, Jaume Gila, ha estat l’encarregat de defensar la proposta tot assegurant que “es compleix amb el compromís de no apujar els impostos municipals per sobre de l’IPC”.

L’IBI es manté en el tipus impositiu del 0,84

Les Ordenances Fiscals preveuen un tipus impositiu de l’IBI del 0,84, una taxa que el regidor ha assegurat que permet que “Cambrils sigui, de les 10 ciutats més importants del Camp de Tarragona, la que té el tipus impositiu més baix”. Per altra banda el regidor ha defensat que aquestes Ordenances permetran tirar endavant un pressupost més social i continuar oferint els serveis municipals, si es pot, incrementant-ne la qualitat.

Les Ordenances aprovades definitivament també mantenen les bonificacions, subvencions i exempcions per tal d’ajudar a les famílies més desfavorides, ampliant-ne algunes taxes de la cartera de serveis socials que preveu la possibilitat de reducció de tram de nivell d’ingressos i fins i tot, l’exempció, en funció de la valoració feta pels treballadors socials.

Targeta d’abonament d’empresa

Una de les modificacions a la proposta inicial de les Ordenances fa referència a la incorporació de la Targeta d’abonament d’empresa, que donarà dret a estacionar durant el període actiu de cada zona, sense necessitat de tiquet. El cost d’aquesta targeta serà de 100 euros anuals. Podran disposar de la targeta els vehicles d’empreses o autònoms, amb seu social a Cambrils i que estiguin al corrent de pagaments.

La resta de taxes i impostos congelats

Més enllà de modificacions en la redacció de les Ordenances, cal assenyalar que, a excepció de l’IBI, la resta de taxes i impostos queden congelats.

Les Ordenances han rebut el suport de l’equip de govern format per ERC, CIU i PSC així com també del regidor de l’AdC. El PP s’ha abstingut mentre que NMC i C’s han votat en contra de la proposta.