La mostra de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura s’inaugurarà avui dijous, 26 d’octubre, a les 20 hores a la Sala Àgora

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’exposició fotogràfica "Formes i textures de la natura" de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN) s’inaugurarà avui, 26 d’octubre, a les 20 hores, a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. La mostra es podrà visitar fins el 17 de novembre de dilluns a divendres de 8:30 a 14 hores.

En la seva tercera exposició itinerant, la SCFN s’ha endinsat en la capritxosa manera de crear textures i formes que ofereix la natura, posant el focus en els petits detalls i en les grans formacions, on es poden trobar fractals, figures geomètriques i interessants imatges basades en colors i formes de vegades molt simples, però de gran bellesa.

La mostra recull imatges que destaquen la forma d'algun element natural que sembli curiosa, remarcable o diferent. Poden ser els dibuixos del vent sobre la neu o la sorra, les cristal·litzacions dels minerals, l'espiral d'un cargol, la suavitat de les corbes d'una duna o els dissenys d’una papallona. En definitiva, fotografies que han estat inspirades per la forma d'allò que es fotografia, més que no pas per la seva naturalesa.

La Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, que agrupa professionals i aficionats a la fotografia de natura, forma part de la centenària Institució Catalana d’Història Natural (societat filial de l’Institut d’Estudis Catalans). Un dels seus objectius és divulgar la fotografia de natura i utilitzar les imatges com a eina per a difondre el gran patrimoni natural que tenim.