L’exalcalde és reconegut per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi. El Ple també ha aprovat atorgar sis mencions honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en diferents àmbits.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

El Ple Municipal de Cambrils ha aprovat avui per unanimitat atorgar la Medalla d’Honor de la Vila a l’exalcalde Josep Maria Panicello Hernández per la seva implicació, la promoció de diferents iniciatives i la seva trajectòria dedicada al municipi. El Ple també ha acordat concedir sis Mencions Honorífiques a entitats i persones que durant l’any han destacat en qualsevol àmbit de la vida de la ciutat o bé commemoren efemèrides destacades. Els reconeixements han estat proposats per la Comissió d’Honors i Distincions, que ha valorat candidatures presentades per diferents persones, entitats i grups polítics municipals.

Les Mencions Honorífiques han estat pels Germans de les Escoles Cristianes La Salle per la seva tasca en l’educació, i la seva contribució i difusió de la cultura i el desenvolupament de la tradicions locals en el seu 120è aniversari de l'arribada a Cambrils; el sector sanitari i els centres de referència a Cambrils (l’Hospital Lleuger Doctor Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona) per l'esforç, la dedicació, la implicació, la professionalitat, la humanitat i el compromís en la lluita contra la pandèmia; Albert Puig, per la seva trajectòria en l’àmbit esportiu com entrenador de futbol i docent arreu del món; el germà Cristí Savall Berenguer i al pare Antoni Domènech Font per la tasca social i educativa i el seu compromís amb la ciutadania de països amb problemes socials i econòmics, entre d’altres, representant al col·lectiu de missioners de Cambrils que estan realitzant la seva tasca arreu del món.

El Ple també ha decidit concedir dues Mencions Honorífiques a títol pòstum a Neus Bosquet Pujol, pel seu compromís amb la ciutat i la seva trajectòria en el món educatiu, el voluntariat i els serveis socials, i a Joan Pastó Planas per la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils.

Habitualment l’acte de lliurament de les distincions se celebra en el marc del programa de la Festa Major de la Immaculada, però enguany està supeditat a la situació sanitària.

La Medalla

La candidatura de Josep Maria Panicello va ser presentada per la ciutadania amb recollida de signatures i el suport de tres entitats locals: la Revista Cambrils, el Club Atletisme Cambrils i el Club Bàsquet Cambrils.

Josep Maria Panicello va ser alcalde de Cambrils (del 1987 al 1991 i del 1995 al 1997) i regidor (del 1991 al 1995 i del 1997 al 1999) i diputat a la Diputació de Tarragona (del 1987 al 1999). Durant tota la seva vida s’ha implicat en l’associacionisme local i en la promoció de diferents iniciatives.

Va ser fundador del Club Atletisme, el Centre d’Estudis Cambrilencs i Cambrils Tribuna; director de la Revista Cambrils; membre destacat d’entitats com el Club Basquet Cambrils (del qual és president honorífic), la Coral Verge del Camí i l’Agrupació Fotogràfica; i col·laborador de diversos mitjans de comunicació. Durant els anys 2018 i 2019 va ser comissionat de l’any Cardenal Vidal i Barraquer, coordinant la comissió i organitzant més de 60 actes.

Des de la vessant professional, ha regentat un negoci familiar d’electrodomèstics i ha estat president de la Unió de Botiguers, fundador i president de la Federació d’Unions de Botiguers de les Comarques Meridionals de Catalunya, president de la Comissió d’estatuts i règim intern de la Confederació de Comerç de Catalunya i delegat a Tarragona del grup TAU ICESA.

Les Mencions Honorífiques

Germans de les Escoles Cristines de La Salle

La candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser presentada per l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle de Cambrils amb motiu del 120è aniversari de la seva arribada a Cambrils. Destaca la seva tasca en l’educació, i la contribució en la difusió de la cultura i el desenvolupament de la tradicions locals.

Sector sanitari i centres de referència a Cambrils: l’Hospital Lleuger Dr. Antoni de Gimbernat de Cambrils, l’Hospital Sant Joan de Reus i l’Hospital Joan XXIII de Tarragona

És un reconeixement per la capacitat d’oferir una atenció sanitària de gran qualitat malgrat tots els condicionants, per salvar la vida de tantes persones i per tenir cura de les que no han pogut superar el virus; per ser un exemple de responsabilitat professional, vocació de servei, rigor i implicació en la lluita contra la Covid-19.

Alhora, la menció és un reconeixement a tot el personal no sanitari com el personal de neteja, de cuina, de serveis generals, el personal directiu i altres persones cuidadores, que també fan una tasca primordial i imprescindible per aturar la pandèmia i superar el repte més gran que ha afrontat mai el sistema sanitari del nostre país.

La proposta va ser acordada per Junta de Portaveus el passat setembre i proposada també per l’Associació d’Antics Alumnes de La Salle de Cambrils.

Albert Puig Ortoneda

La candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser presentada pel grup municipal de Junts per Cambrils amb el suport del govern municipal.

Albert Puig és entrenador Nacional de Fútbol UEFA PRO i actualment entrena l’Albirex Niigata de la J2 League. Ha estat trenta anys en el futbol de formació en diferents clubs de Catalunya, entre els quals destaca l’Acadèmia del Futbol Club Barcelona, La Masia; ha rebut nombrosos premis, com el Premi Nacional de l’Esport d’Espanya 2007 i ha entrenat també a països com Estats Units o  Angola. Ha descobert i entrenat jugadors de la talla de Sergi Roberto, Thiago Alcantara, Marc Bartra, Adama Traore, Carles Alaña i Ricki Puig.

És assessor de projectes internacionals de futbol de formació; conferenciant internacional i promotor de seminaris sobre metodologia en futbol base. És autor del llibre “La fuerza de un sueño” amb entrevistes a esportistes com Messi, Xavi, Iniesta, Henry o Carles Puyol, i entrenadors com Pep Guardiola, Tito Vilanova i Luis Enrique. Aquest llibre sobre el futbol base i el camí que porta els esportistes a l’èxit ha estat traduït a quatre idiomes (castellà, català, japonès i polonès).

Germà Cristí Savall Berenguer i pare Antoni Domènec Font “Met”

La candidatura a l’atorgament de la Distinció Honorífica Municipal va ser presentada pel grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Cambrils amb el suport del govern municipal.

Germà Cristí Savall Berenguer és un missioner cambrilenc, de la Comunitat de Taizé, que realitza la seves tasques a Dakar (Senegal) des de fa 25 anys. La Comunitat fa una important tasca amb una població amb escassos recursos per fer front a les malalties, la insalubritat o la inseguretat. Una de les prioritats és l’atenció als nens i joves. La Comunitat està involucrada en la creació d'escoles populars a les zones perifèriques i imparteix un seguit d’activitats orientades a la població infantil i juvenil. A més, des dels seus centres formen a joves i a dones i en els tallers elaboren diversos productes que posteriorment comercialitzen a les fires de Dakar. Alhora, l’organització està implicada en projectes d'atenció a refugiats o captaires procedents d'altres territoris.

El pare Antoni Domènech Font “Met” és un missioner cambrilenc teatí que realitza la seves tasques a Cali (Colòmbia), una zona molt pobra i precària i amb molts problemes socials (famílies desplaçades per les guerrilles de les zones rurals, bandes, violència i drogues). Entre els projectes socials que s’impulsen, destaquen els menjadors socials, on atenen a més de 500 persones per dia, i el suport en l’educació d’infants i joves, gestionant un col·legi on la major part dels alumnes són de famílies desestructurades. Abans de marxar de Cambrils, el pare Domènech va estar molt implicat en activitats i entitats socials i cíviques del municipi.

Neus Bosquet Pujo

La proposta va ser acordada per Junta de Portaveus el passat mes de setembre i proposada també per la Fundació “El Sueño de la Campana”. Neus Bosquet va ser una dona rellevant i compromesa amb el món educatiu de Cambrils. Durant la seva vida professional va destacar com a regidora d’Ensenyament i Serveis Socials a l’Ajuntament de Cambrils, en diferents etapes. També ho va fer de manera intensa i compromesa dins el món pedagògic de la ciutat: mestra al col·legi Joan Ardèvol, mestra i directora del col·legi Marinada i professora de secundària i directora del l’INS Ramon Berenguer IV. Ha deixat un gran llegat en professors, personal no docent i alumnes, en els diferents centres on es va implicar vocacionalment, sempre amb sensibilitat, empatia, innovació i dedicació professional i humana.

També va ser una persona implicada a nivell de voluntariat en diferents serveis socials i col·lectius cambrilencs. Va estar molt vinculada a diverses associacions de Cambrils: Dones Amunt, Amics de la Gent Gran i Residència Baix Camp, entre altres. En aquest àmbit va destacar per la seva actitud alegre, positiva i constant, centrada en l’ajut desinteressat, la sensibilitat vers l’essència de les persones, l’estima, la cura i el compromís emocional vers els més fràgils.

A més, en l’àmbit de la cooperació internacional, va col·laborar amb la Fundació “El sueño de la campana” que treballa pel desenvolupament sostenible a Nicaragua. Tant en els seus viatges a Nicaragua com des de Cambrils en la distància, va aportar la teva característica professionalitat i qualitat humana als projectes socioeducatius que l’entitat du a terme en aquell país.

Joan Pastó Planas

La candidatura a l’atorgament d’una Distinció Honorífica Municipal va ser acordada per Junta de Portaveus el passat setembre i tractada en la Comissió d’Honors i Distincions. És un reconeixement a la seva tasca al capdavant de l'Agrupació Fotogràfica Cambrils, com a membre fundador i president de l’entitat, pel seu treball minuciós i constant de recollida d'imatges de la vida social i política de Cambrils.