Les bases ja es poden consultar i descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament. El Premi de Fotografia Vila de Cambrils organitzat per l’Agrupació Fotogràfica i l’Ajuntament es convocarà properament.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ja ha convocat la 4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic i els Premis Vila de Cambrils en la modalitat de narrativa i poesia. Les bases ja estan publicades al web de l’Ajuntament de Cambrils www.cambrils.cat.

Properament també es convocarà el 29è Premi de Fotografia Vila de Cambrils que organitza l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.

La regidora de Cultura, ha explicat que ara més que mai, amb la situació d’excepcionalitat, el departament de Cultura de l’Ajuntament ha de potenciar i donar encara més reconeixement als Premis Vila de Cambrils, com una via de donar suport a tots els creadors i creadores.

El lliurament de premis de tots els certàmens culturals tindrà lloc el dia 29 de novembre de 2020 a les 12 hores a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils, sempre que la normativa sanitària ho permeti i en cas contrari es buscarà una alternativa.

10è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall

La finalitat del Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i de fer que la mar, element ineludible en l’evolució història de la vila, adquireixi una paper protagonista i ens impulsi com a referent literari i cultural del nostre país.

Les persones participants hauran de ser majors de 18 anys i les seves obres hauran d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contres, dietari, relat de viatges..) adreçades a un públic adult. Cada autor podrà concursar-hi amb una sola obra, la temàtica de la qual haurà de ser el mar. Cal que siguin obres originals i inèdites.

Totes les obres han de ser trameses per correu electrònic a l’adreça premidenarrativa@cambrils.cat. La data límit de recepció de les obres serà el 14 de setembre de 2020.

L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000 euros, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

9è Premi de Poesia Vila de Cambrils

El Premi de Poesia Vila de Cambrils vol promoure la nostra llengua escrita en vers. Les obres presentades hauran de ser escrites en llengua catalana, originals i inèdites. Hi poden prendre part totes les persones major de 16 anys d’arreu del món.

La temàtica escollida de les obres serà lliure i poden ser presentades en suport paper a la recepció de l’Ajuntament de Cambrils o través d’adreça premipoesia@cambrils.cat. La data límit de recepció de les obres serà el 14 de setembre de 2020. Cada autor només podrà concursar amb una sola obra. S’atorgarà un primer premi de 500€ i un segon premi de 200 euros.

4a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

La Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic té els seus orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, que va ser convocat en 31 edicions. Aquest premi està inspirat en la unió de l’art i la gastronomia. La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils amb el patrocini de Repsol i el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

La convocatòria de la Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils va ser publicada el dia 22 de maig de 2020 i les bases estan disponibles a www.cambrils.cat/cultura. El termini de presentació dels projectes es va iniciar el dia següent de la publicació de la convocatòria al BOPT i finalitzarà el dia 14 de setembre de 2020. El certamen està obert a totes les disciplines artístiques visuals contemporànies.

Les persones participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 1.000 euros. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora dins del mateix Ajuntament de Cambrils.

Està prevista la realització de forma paral·lela de múltiples activitats relacionades amb la gastronomia: des de conferències, representacions teatrals, concursos de fotografia, exposicions i tallers, fins a concerts, i maridatge musical, entre altres. Les activitats es portaran a terme entre el novembre de 2020 i març de 2021. La realització dels actes programats estarà supeditada a la normativa sanitària de la Covid-19.