Les bases ja es poden consultar i descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ja ha convocat la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic i els Premis Vila de Cambrils en la modalitat de fotografia, narrativa i poesia. Les bases reguladores i els decrets de convocatòria dels premis, que inclouen les bases específiques de les edicions d’enguany, es poden trobar la web de l’Ajuntament de Cambrils www.cambrils.cat/cultura i la seu https://seu.cambrils.cat/

A través d’aquesta convocatòria, el departament de Cultura de l’Ajuntament continua potenciant la cultura i la creació artística. El lliurament de premis de tots els certàmens culturals tindrà lloc el dia 27 de novembre de 2022 a les 12 hores a la sala de Plens de l’Ajuntament de Cambrils.

ELS PREMIS

31è Premi de Fotografia Vila de Cambrils

El Premi de Fotografia Vila de Cambrils està organitzat per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils i el departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i es convoca des de l’any 1972. La participació actualment és exclusivament digital i a través de la web http://www.afCambrils.com i www.fotogenius.es.

12è Premi de Narrativa Marítima - Josep Lluís Savall

La finalitat del Premi de Narrativa Marítima - Josep Lluís Savall és promoure i donar suport a la nostra llengua escrita i fer que la mar, element ineludible en l’evolució història de la vila, adquireixi una paper protagonista i impulsi Cambrils com a referent literari i cultural del nostre país.

Els i les participants han de ser majors de 18 anys i les obres que es presentin a concurs han d’estar escrites en llengua catalana i en qualsevol modalitat del gènere narratiu (novel·la, recull de contres, dietari, relat de viatges..) adreçades a un públic adult. Cada autor podrà concursar-hi amb una sola obra, la temàtica de la qual haurà de ser la mar. Cal que siguin obres originals i inèdites.

Totes les obres han de ser trameses per correu electrònic a l’adreça premidenarrativa@cambrils.cat. La data límit de recepció de les obres serà el 3 d’octubre de 2022.

L’autor o autora de l’obra guanyadora rebrà un premi de 3.000 euros, així com l’edició de l’obra guanyadora a càrrec de l’Editorial Cossetània.

11è Premi de Poesia Vila de Cambrils

El Premi de Poesia Vila de Cambrils vol promoure la nostra llengua escrita en vers. Les obres que es presentin han d’estar escrites en llengua catalana i ser originals i inèdites. Hi poden prendre part totes les persones majors de 18 anys d’arreu del món.

La temàtica dels poemes és lliure i s’han d’enviar per correu electrònic a  premipoesia@cambrils.cat. La data límit de recepció serà el 3 d’octubre de 2022. Cada autor només podrà concursar amb una sola obra. S’atorgarà un primer premi de 600€ i un segon premi de 300€.

5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic

La Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic té els seus orígens en l’antic premi de pintura Vila de Cambrils, però es va voler fer un pas més i que la convocatòria tingués un tret distintiu. Aquest premi està inspirat en la unió de l’art i la gastronomia i està obert a totes les disciplines artístiques visuals contemporànies.

La Biennal està organitzada pel departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i compta amb suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

El termini de presentació dels projectes finalitzarà el dia 1 d’octubre de 2022. Les persones participants optaran a un premi de 6.000 euros i un accèssit de 3.000 euros. Les obres seleccionades s’exposaran a la sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils.

Paral·lelament, es preveu la realització d’un ampli ventall d’activitats relacionades amb la gastronomia: des de conferències, representacions teatrals, concursos de fotografia, exposicions i tallers, fins a concerts, i maridatge musical, entre altres.

El tret de sortida del programa d’activitats es donarà el 26 de juny amb una performance accionada per Pere Estadella i Jordina Ros de presentació de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic i del festival de paisatge d’art visual i sonor Partides.

Aquest conjunt d’activitats compta amb el suport i participació del Museu d’Història de Cambrils, l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Josep Salceda i Castells i del Patronat Municipal de Turisme, entre altres.