Les persones contractades, principalment majors de 45 anys, estaven en situació d’atur i havien exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Ajuntament de Cambrils ha contractat aquesta setmana a 10 persones en el marc de les concessions de subvenció del Programa Treball i Formació impulsat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquest programa pretén afavorir la inserció laboral i millorar l’ocupabilitat de les persones destinatàries mitjançant accions d’experiència laboral que consisteixen en la contractació laboral dels participants per part d’entitats locals per a la realització de treballs de caràcter públic i interès social i en la realització d’accions formatives d’assistència obligatòria.

Aquestes 10 persones, prioritàriament de 45 anys o més, estaven en situació d’atur i estaven inscrites al Servei d’Ocupació de Catalunya com a demandants d’ocupació no ocupats als quals se’ls havia exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació. Tots ells tenen un contracte de treball de 6 mesos de durada i de jornada laboral del 100%.

Per a alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, “aquestes contractacions són un pas més en la voluntat d’aquest consistori de lluitar pel benestar dels cambrilencs i les cambrilenques, un benestar que passa, entre altres aspectes, per fomentar l’ocupació i promoure la reactivació econòmica”.

De forma desglossada, aquestes persones formaran part de 6 projectes:

-          Suport sistemes informàtics i dinamització de punts TIC’s: 1 informàtic

-          Tramitació i seguiment dels plans individuals d’atenció vinculats a la Llei de Dependència: 1 treballadora social

-          Reforç a la Unitat Administrativa de la Policia Local: 1 auxiliar administrativa

-          Suport Administratiu a l’Arxiu Municipal i als departaments de Cultura, Serveis i Espais Públics i Benestar Social, Salut i Família: 4 administratives

-          Reforç a la Unitat Tècnica del Departament d’Urbanisme: 1 delineant

-          Reforç administratiu a les escoles públiques del municipi de Cambrils: 2 administratives

El total de la subvenció d’aquest bloc és de 67.843,02 euros.

Accions formatives

A banda del bloc d’accions d’experiència professional, la subvenció també contempla accions formatives. Els participants han de cursar una acció formativa professionalitzadora de certificat de professionalitat. Aquesta formació és de l’àmbit de l’Administració i Gestió, l’especialitat de Gestió Integrada de Recursos Humans que té homologada l’Ajuntament. El mòdul formatiu que s’impartirà s’anomena Gestió de Sistemes d’Informació i Arxiu, tindrà una durada de 120 hores i permetrà als treballadors a obtenir l’acreditació d’aquest mòdul i adquirir coneixements en matèria d’arxiu convencional i informàtic i bases de dades.

La subvenció d’aquest bloc suma 7.800 euros.

Així doncs, el total de la subvenció tenint en compte el bloc d’accions d’experiència professional i el bloc d’accions formatives suma un total de 75.643,02 euros.