Davant aquesta greu problemàtica social s’ insisteix en què les dones que pateixin aquesta problemàtica, i/o qualsevol ciutadà/ana que conegui alguna dona que la pateixi, contacti amb algun dels serveis municipals

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat

L’ Ajuntament de Cambrils condemna i rebutja el violent assassinat els dies 1, 7, 8, 9, 12, i 14 de novembre de 7 dones, a les localitats de El Altet (Alacant), Barena (Córdoba), Llíria ( València) , Oviedo, Sanlúcar La Mayor i Marchena( Sevilla) i Madrid víctimes de la violència masclista, i expressa el seu sentit condol a les famílies i amistats de les víctimes.

Es tracta d’un acte de violència contra les dones que no es pot obviar i que representa el major exponent de la desigualtat de les dones i els homes. Aquesta tragèdia ens enfronta a la responsabilitat i urgència que tenen tant les institucions com la ciutadania de fer efectiva la igualtat real en el dia a dia dels nostres municipis i  en el conjunt de la societat.

Davant aquesta greu problemàtica social s’ insisteix en què les dones que pateixin aquesta problemàtica, i/o qualsevol ciutadà/ana que conegui alguna dona que la pateixi, contacti amb algun dels serveis municipals de proximitat que, de forma totalment gratuïta i  confidencial, els oferiran informació, assessorament i atenció especialitzada.

Aquests serveis són:

SERVEIS D’ URGÈNCIES 24H:

Telèfon gratuït/confidencial de l’ Institut Català de les Dones, que presta atenció en diferents idiomes: 900 900 120 i/ o al correu electrònic 900900120@gencat.cat; Serveis mèdics: 061; Cossos de seguretat: 112; Policia local: Plaça de l’Ajuntament núm. 4. Tel. 97779.45.66/ 092; Comissaria de Mossos d’Esquadra: Grup específic d’atenció a la víctima .Av. Adelaida, 46; Hospital lleuger de Cambrils: Plaça de l’Ajuntament, núm.2. Tel. 977.36.30.74/977.36.16.52

SERVEIS D’ATENCIÓ AMB HORARI: Serveis Bàsics d’Atenció Social: C/ St. Plàcid,5. Tel 977.36.81.90 Horari: de dilluns a divendres de 8h a 15h; Servei d’Informació i Atenció a les Dones:  Pl. Ajuntament 4. Tel 977.79.45.79 Horari: de dilluns a divendres de les 8h a les 15h i/o per correu electrònic siad@cambrils.org; Xarxa d’Atenció a la Víctima, ubicada a les dependències de la  policia local. Plaça de l’Ajuntament, núm.4. Telèfon 977 79.45.66.

El Regidor d’ Esports, Benestar Social, Salut i Drets Cívics de l’Ajuntament de Cambrils, Sr. Alfredo Clua Baldellou,  ha fet una crida a la “tolerància zero, a la unitat i al rebuig sistemàtic i contundent de tota la ciutadania respecte a qualsevol forma de violència masclista per poder avançar en la seva eradicació i generar,  entre tots i totes, els canvis socials necessaris per acabar amb aquesta xacra social”.