L’alcaldessa de Cambrils va recollir el guardó especial Antón Pont i Amenós en l’acte de lliurament celebrat ahir a la nit. També van ser reconeguts el Restaurant Tem, l’Oli d’Oliva Verge Extra de la Cooperativa de Cambrils i la trajectòria professional de Joan Pedrell.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, va recollir ahir a la nit el premi especial Antón Pont i Amenós a la millor iniciativa gastronòmica per les  Jornades de la Galera de Cambrils, que aquest febrer han arribat a la desena edició amb un rècord de participació de restaurants.

El guardó, atorgat per l’Acadèmia de la Gastronomia de Tarragona, és un reconeixement a l’aposta de Cambrils per l’impuls d’un calendari gastronòmic que suma esforços del sector públic i privat per posar en valor els productes típics del territori i distingir l’oferta del municipi com a capital gastronòmica de la Costa Daurada.

Els finalistes que es disputaven el premi amb Cambrils van ser Tarragona Restaurant Wine de la Cambra de Tarragona i la Diada i jornades de l’ostra de l’Ajuntament de l’Ampolla.

Cambrils s’emporta quatre dels sis guardons

Tres guardons més d’aquesta primera edició del lliurament de Premis Acadèmia de Gastronomia de Tarragona també van anar a parar a Cambrils. Durant l’acte celebrat al Centre Tarraconense el Seminari el Restaurant Tem va rebre el premi al millor restaurant visitat i l’Oli d’Oliva Verge Extra de la Cooperativa de Cambrils va guanyar el premi al millor producte de la terra.

A més, l’Acadèmia va reconèixer “l’excel·lent trajectòria professional de Joan Pedrell, que durant 41 anys es va mantenir al capdavant de l’emblemàtic restaurant cambrilenc Can Gatell, de reputació indiscutible, pel qual van passar infinitat de personalitats rellevants”. El jurat va explicar que “la seva tasca i saber fer després dels fogons durant tots aquests anys ha contribuït que Cambrils es converteixi en un punt de referència gastronòmic”.

La cerimònia de lliurament neix com un acte de reconeixement al treball realitzat pels professionals del sector gastronòmic i alimentari de la província de Tarragona. El trofeus són obra de l’artista Joan Blázquez, creats especialment per la instauració dels premis.

Els guardons introdueixen un element innovador en reconèixer, a més del treball dels restauradors i cellers, també productes i iniciatives, elements fonamentals per al desenvolupament i difusió del patrimoni gastronòmic.

L’Acadèmia té per objecte la recerca, la promoció i la difusió de la cultura gastronòmica, la cuina i la restauració. Amb aquests objectius, l’associació sense ànim de lucre organitza i participa en actes culturals, edita i col·labora en publicacions i concedeix premis i reconeixements.