La mostra fa un interessant recorregut des de les revistes del segle XIX, passant per l’escola francobelga de Tintín, fins al manga

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Fins al 6 d’abril l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català” es podrà visitar a l’Ateneu Juvenil de Cambrils (av. de l’Horta de Santa Maria, 14), seu del Servei Local de Català de Cambrils, que ha impulsat l’arribada d’aquesta interessant mostra a la localitat.

L’exposició fa un breu recorregut per la història del còmic en la nostra llengua: les revistes satíriques, infantils i juvenils de finals del XIX i primers del XX; els còmics nascuts a la postguerra com Cavall Fort; l’escola francobelga (Tintín, Astèrix,...) que tant ha influït el còmic català; els superherois de l’escola nord-americana, i per descomptat el manga. L’objectiu final és fer visible la presència del català en aquest àmbit i fomentar el consum cultural en català.

“Vinyetes: història del còmic en català” ha passat ja per diversos indrets de Reus, primer pels centres cívics, en el marc de les activitats de Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017, i després en llocs com les biblioteques, la fira de cultura japonesa Hikari, el Centre Comercial La Fira i diversos centres educatius. Però no és la primera vegada que aquesta mostra dedicada al còmic viatja pel Baix Camp: també s’ha exposat a les Borges del Camp i a la Selva del Camp, i properament anirà a Riudecanyes, Montbrió, Vinyols, Prades i Riudoms. Fins ara es calcula que l’han pogut veure unes 20.000 persones.

Aquesta exposició està produïda pel CNL de Barcelona, que també ha creat un interessant cercador de còmics en català consultable a http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/comics/.