Una trentena de famílies han gaudit de les sessions regulars de suport i acompanyament a la criança i educació dels infants de 0 a 3 anys. També s’ha portat a terme el cicle Créixer en Família i diferents tallers i xerrades.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Espai Familiar Saltirons va celebrar l’acte de cloenda de les activitats el passat dijous 15 de juny. La festa de fi de curs va consistir en el lliurament dels treballs elaborats per les famílies amb els seus fills i filles, un petit refrigeri preparat en col·laboració amb les mateixes famílies i un espectacle d’animació.

Aquest espai de trobada i acollida per les famílies amb infants de 0 a 3 anys ofereix suport i acompanyament a la criança i educació dels fills i filles en un entorn segur, de joc i relació. Els infants, acompanyats per un adult de referència, habitualment la mare o el pare, gaudeixen d’una sessió setmanal de dues  hores. Durant aquest curs hi ha participat una trentena de famílies en diferents grups d’atenció.

L’Espai Familiar és una de les tres línies d’actuació del  Servei d’Atenció a les Famílies amb infants de 0 a 3 anys “SALTIRONS”, que juntament amb l’Escola de Pares i Mares i l’Espai de Conciliació,  té com a objectiu principal el d’oferir un servei integral d’acollida, atenció, suport, cura, assessorament i acompanyament  a les famílies i llurs fills menors de 3 anys no escolaritzats, així com facilitar i promoure la conciliació de la vida laboral, familiar i personal.

Pel que fa a la programació de  l’Escola de Pares i Mares, aquest curs s’ha desenvolupat el cicle de tallers formatius Créixer en Família, creat per la Secretaria de Família, que té com finalitat orientar, reforçar i donar eines a les famílies per exercir el seu paper educatiu de forma positiva. Les sis sessions han servit per tractar temes referents a la cura, salut i criança dels fills i filles i, d’aquesta manera, potenciar el reconeixement i la confiança en les pròpies capacitats dels progenitors. L’èxit d’assistència i participació als tallers ha donat peu que la mateixa Secretaria de Família hagi ofert de nou desenvolupar els tallers durant el proper curs.

Seguint i complementant  aquest objectiu, a banda dels tallers del Créixer en Família, al llarg del curs i mitjançant la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, s’han desenvolupat diferents tallers i xerrades com ara el d’Higiene Postural, Psicomotricitat infantil, el Foment de l’Autoestima als nostres fills/es i Com treballar les frustracions des de la intel·ligència emocional.