La sessió oberta del Club de Lectura Adult es portarà a terme aquest dilluns, 26 de novembre, a les 19 hores. La trobada girarà al voltant de la novel·la “Els amants de la rambla del Celler”.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Biblioteca

L’escriptor i periodista Víctor Alexandre parlarà de la seva novel·la “Els amants de la rambla del Celler” el proper dilluns, 16 de novembre, a les 19 hores, en una sessió oberta del Club de Lectura Adult de la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils.

Víctor Alexandre, nascut a Barcelona, treballa en diversos camps literaris i té una llarga llista de publicacions d’assaig, conte, novel·la i dramatúrgia que es pot consultar a la biografia de seva pàgina web.

Ha treballat en diversos mitjans de comunicació com Radio 4, l’Avui, El Temps, la Cadena SER o el Canal 33 i actualment col·labora als portals El Món i Racó Català, Cugat.cat i Tot Sant Cugat.

Ha rebut els premis Recull (1996), Lluís Companys (2005), Francesc Ferrer i Gironès (2006), Mercè Rodoreda (2008) i Joan Coromines (2014) i Fundació Catalunya Estat (2015).

L’obra “Els amants de la rambla del Celler”, publicat per l’editorial Meteora, marca el seu retorn a la novel·la després de sis anys d'absència. El llibre està protagonitzat per dos ancians que passegen per la rambla de bracet i el seu veí que els observa. És la història d'amor d'una parella, però també la història d'un país i un continent al llarg del segle passat.

La novel·la pren el nom d'una concorreguda rambla de Sant Cugat del Vallès i ens porta també pel Poble-sec de la guerra i la postguerra, pel Sarrià artístic dels anys vuitanta i fa un retrat del París bohemi i existencialista de la dècada de 1960 amb Yves Montand, Simone Signoret, Charles Aznavour, Jacques Prévert o Simone de Beauvoir barrejats amb els personatges de ficció.

El relat contraposa la tendresa a la cruesa més extrema, mostra les extorsions actuals del mòbbing immobiliari i denuncia els abusos sexuals a menors.