L’acte es portarà a terme el dimecres 19 de gener a les 20 hores a l’Ateneu-Centre de Formació l’Estudi, on es podrà visitar la mostra fins al 18 de febrer. El recull d’imatges, que s’emmarca en la celebració del 40è aniversari del centre, reflecteix els diferents espais i l’evolució de l’oferta formativa.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El Centre Municipal de Formació d’Adults (CMFA) Rosa dels Vents de Cambrils inaugurarà l’exposició “L’escola en imatges” el proper dimecres 19 de gener, a les 20 hores, a l’Ateneu- Centre de formació L’Estudi de Cambrils, en el marc dels actes del 40è aniversari del centre formatiu programats per aquest curs 2021-2022.

La mostra fotogràfica està ubicada a la planta baixa de l’edifici, on es podrà visitar des del mateix 19 de gener fins al 18 de febrer, i posteriorment es traslladarà a la tercera planta, on hi ha les aules de l’Escola d’Adults. L’exposició inclou imatges de l’alumnat, de diverses activitats com sortides o actes festius i dels diferents espais que ha ocupat el centre formatiu al llarg d’aquests 40 anys.

“L’escola en imatges” recull fotografies del 1997 fins al 2021 i està estructurada en dues parts. Per una banda, hi ha una pantalla on es projecta un muntatge de 180 imatges acompanyades de música, que reflecteixen molt bé el pas dels anys i l’evolució de l’Escola d’Adults. Per l’altra, unes 30 fotografies penjades i exposades ofereixen el llegat visual dels últims 24 anys de l’Escola d’Adults de Cambrils.

La regidora d’Educació, Ingrid Duch, ha destacat que a partir de les imatges es pot percebre “l’agradable caliu que es respira entre l’alumnat i el professorat” i també “la convivència i la gran cohesió amb un alumnat que lliurement ha optat per continuar i millorar la seva formació”.

Per l’Escola d’Adults hi han passat diversos docents que acompanyen l’alumnat en les activitat formatives i festives. A través de les fotografies es poden notar les mostres d’afecte i la bona relació entre tot el col·lectiu que forma l’Escola d’adults. A més, les imatges reflecteixen l’evolució en el perfil de l’alumnat, ja que els primers anys els grups estaven formats per persones més grans i els últims per alumnes més joves.

La directora de l’Escola, Lídia Utset, ha afirmat que l’exposició també mostra la trajectòria en relació a l’ampliació d’oferta formativa any rere any, sempre adaptada a les necessitats de Cambrils: des de les aules de preparació a les proves per obtenir el Graduat escolar, del 1997, fins als ensenyaments de formació bàsica actuals, com ara el Graduat en Educació Secundària i el Cicle de Formació Instrumental, els cursos que preparen l’alumnat per accedir a estudis superiors o els ensenyaments que potencien competències transprofessionals.