L'Associació Astronòmica de Torroja del Priorat va inaugurar divendres a l'Espai El Pati de Cambrils l'exposició fotogràfica “L'Univers vist des de les comarques de Tarragona: Astrofotografìes”, que es podrà visitar fins el 24 de maig. Es tracta de 40 fotografies astronòmiques realitzades pels socis de l'associació, algunes d'elles fetes des de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L'Associació Astronòmica de Torroja del Priorat va inaugurar divendres l'exposició “L'Univers vist des de les comarques de Tarragona: Astrofotografìes”, que es podrà visitar a l’Espai El Pati de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20) fins el 24 de maig. Es presenten quaranta fotografies astronòmiques realitzades pels socis de la AATP de Tarragona, algunes d'elles fetes des de Cambrils. Les fotografies s'han realitzat amb diverses tècniques i la temàtica cobreix molt aspectes del cel i l'univers, com per exemple, paisatges astronòmics, el sol, la lluna, planetes, nebuloses i cúmuls, galàxies i altres objectes del cel. Les fotografies han estat realitzades per astrofotògrafs aficionats, i demostren l'enorme nivell assolible amb les tècniques de fotografia digital i per descomptat, amb molta experiència i dedicació.

L’Associació Astronòmica de Torroja del Priorat (AATP) és oberta a tots els aficionats de la província de Tarragona, encara que el lloc principal d’observació del cel segueix sent Torroja del Priorat. Té aproximadament cent socis i en els més de deu anys de vida ha tingut com a objectiu la difusió popular de l’astronomia als pobles, ciutats, escoles i on ha estat requerida. Han organitzat moltes sessions públiques d’observació, infinitat de xerrades, sessions de conferències, excursions, cursets, exposicions d’astrofotografia i les Jornades Astronòmiques anuals. Els socis han desenvolupat en aquest temps un gran nivell de qualitat en Astrofotografia, que es comparteix i es comenta dia a dia en el seu fòrum d’internet.