L’inici de curs ve marcat per la implicació del campus extens de la universitat en el cicle de memòria “La victòria fou el silenci”. La conferència “Rehumanitzar la medicina” del metge Salvador Sarrà inaugurarà la programació d’enguany. La medicina, la història, la literatura, el turisme cultural, l’enologia o l’astronomia són algunes de les temàtiques de les activitats.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La propera setmana s’iniciarà la programació del curs 2017/2018 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils. Serà el dimecres dia 27 amb una nova edició del cicle Veus Cambrilenques, dedicat a presentar la feina acadèmica dels cambrilencs i cambrilenques que treballen a les universitats. En aquest cas, l’encarregat d’inaugurar el curs serà el doctor Salvador Sarrà, que oferirà la conferència “Rehumanitzar la medicina” al Centre Cultural.

El Museu d’Història de Cambrils, coordinador local del Campus Extens de la URV, ha programat una desena d’actes gratuïts per aquest primer trimestre, que ve marcat per la implicació de l’antena amb el cicle de memòria titulat “La victòria fou el silenci”, impulsat des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils. La medicina, la història, la literatura, el turisme cultural, l’enologia o l’astronomia seran les temàtiques de les diferents activitats.

 

PROGRAMACIÓ

 

Dimecres, 27 de setembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural Inici oficial del curs 2017/2018 de l’Antena del Coneixement del Campus Extens de la URV a Cambrils, a càrrec de Jordi Tous Pallarès, Vicerector de la URV. Tot seguit, Veus cambrilenques, amb la conferència Rehumanitzar la medicina, a càrrec de Salvador Sarrà Moretó, metge director del Servei d´Urgències de l´Hospital Sant Joan de Reus i professor del Mòdul de Medicina d´Urgències, Emergències i Catàstrofes de la  URV.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Divendres, 29 de setembre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Amb quin vi brindem?, tast de vins de la DO Tarragona amb l’enòloga Pepa Menchón. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca Pública Municipal de Cambrils. Màxim 20 persones.

.           Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Col·labora: DO Tarragona i Museu d’Història de Cambrils

 

Diumenge, 8 d’octubre, a partir de les 11 del matí. Parc Samà

Portes obertes i recreació històrica Parc Samà, centre de reclutament, a càrrec del Grup de Recreació Històrica Ejército del Ebro. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de tardor 2017.

Organitza: Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

Col·labora: Parc Samà i Agrupament Escolta Gent de Mar de Cambrils

 

Dimarts, 24 d’octubre, a les 8 del vespre. Sala d’Actes del Centre Cultural

Taula rodona Trobarem els nostres familiars?, amb presència de testimonis cambrilencs directes i coordinada per Roger Herèdia, impulsor del Banc d'ADN de Desapareguts de la Guerra Civil a Catalunya. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Antena URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

 

Dissabte, 4 de novembre, a les 9 del matí. Parada d’autobús de l’avinguda Adelaida, al costat del Palau d’Esports Municipal.

Sortida cultural Espais de la Batalla de l’Ebre. Preu 15 euros per persona amb el dinar i el bus inclosos, prèvia inscripció a museu@cambrils.org o bé trucant al telèfon 977794528. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Arxiu Municipal de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dilluns, 6 de novembre, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult a càrrec de Montserrat Duch Plana, Catedràtica d’Història Contemporània a la Facultat de Lletres de la URV, per parlar de la novel·la Incerta glòria, de Joan Sales i Vallès.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

 

Dimecres, 8 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Els desapareguts de guerra: un cas obert, a càrrec de Josep Sànchez Cervelló, degà de la Facultat de Lletres de la URV i catedràtic d'Història Contemporània del Departament d'Història i Història de l'Art de la URV. Acte inclòs dins el Cicle de Memòria de tardor.

Organitza: Antena URV, Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

 

Dimecres, 15 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Taller Viatge a un univers de curiositats interestel·lars, a càrrec de Roger Cabré Rodón, professor del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, i Urbano Lorenzo Seva, professor del Departament de Psicologia de la URV. Activitat organitzada en el marc de la Setmana de la Ciència al Campus Extens de la URV.

Organitza: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Antena URV i Museu d’Història de Cambrils

 

Dimecres, 29 de novembre, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Cambrils, 1640. Episodi clau de la Guerra dels Segadors, a càrrec de Valentí Gual i Vilà, professor d’Història de la Universitat de Barcelona.

Organitza: Antena URV i Museu d’Història de Cambrils