L’homenatge a Maria Aurèlia Capmany a càrrec de Carme Sansa encetarà una programació formada per vuit propostes

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili (URV) a Cambrils, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils, inicia aquesta setmana els actes de l’últim trimestre del curs 2016/2017. Fins al mes de juliol, es programaran un seguit de vuit activitats en diferents espais del municipi, totes de caràcter gratuït exceptuant el curs de la Universitat d’Estiu. L’arrencada de la programació serà potent amb un recital-homenatge a Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de Carme Sansa, el proper dissabte 22 d’abril a la Cripta, dins dels actes dedicats a celebrar els 25 anys de la URV, que la universitat organitza al territori.

Les matèries a tractar en aquests últims mesos del curs seran d’àmbits tan diferents com la fotografia, el patrimoni marítim, la literatura, el món antic, l’enginyeria o la dietètica. A la vegada, i amb l’objectiu de sumar esforços, es continuaran les col·laboracions amb d’altres accions que es desenvolupen al municipi o en àmbits territorials més amplis. És així com alguns dels actes inclosos al programa que ara presenta l’Antena del Coneixement de Cambrils, se sumen a les programacions dels Dies de Llibres, a la Universitat d’Estiu de la URV, al Festival Tarraco Viva o a la Festa Major de Sant Pere.

ACTIVITATS DEL TRIMESTRE

Dissabte, 22 d’abril, a les 8 del vespre. Cripta de l’Ermita

Recital Carme Sansa diu i canta Maria Aurèlia Capmany. Espectacle literari conduït per Carme Sansa per commemorar els 25 anys de la URV. Acte inclòs dins de la programació Dies de Llibres en motiu de Sant Jordi 2017.

Organitza: Campus Extens de la URV

Col·labora: Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català, Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils

Dilluns 24 d’abril, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb Rosa M. Vilella, per parlar del llibre Manual per a dones de fer feines, de Lucía Berlín. Acte inclòs dins de la programació Dies de Llibres en motiu de Sant Jordi 2017.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Diumenge 21 de maig, a les 12 del matí. Vil·la Romana de la Llosa

Dins de la programació del Festival Tarraco Viva a Cambrils, xerrada La Llosa, en excavació des del 1983, a càrrec de l’arqueòleg Jaume Massó Carballido. Acte inclòs dins la celebració dels 25è aniversari de la descoberta del conjunt de bronzes de La Llosa.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Festival Tarraco Viva, Mémora, Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils i Associació de Veïns del Barri de la Llosa.

Dimarts, 6 de juny, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques amb Francesc Ferrando Piera, professor d’Enginyeria Mecànica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la URV.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils

Dimecres, 7 de juny, a les 6 del vespre. Cripta de l’Ermita

Acte de lliurament dels XII Premis literaris Miquel Martí i Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa, adreçats a tots els centres educatius de Cambrils, i convocats pel Departament d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils en record i homenatge a ambdós escriptors, figures significatives i imprescindibles de la literatura contemporània.

Organitza: Regidoria d'Ensenyament i d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV.

Dijous, 15 de juny, de les 4 de la tarda a les 8 del vespre. Torre del Llimó

Curs Taller de dietètica saludable: planificació de menús setmanals, coordinat per Rafael Balanzà Roure, investigador de la Unitat de Nutrició Humana de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV. Caldrà formalitzar matrícula per un import de 15 euros, que dóna dret al certificat d’assistència de la URV. Inscripcions a partir del 15 de maig a la web www.urv.cat/estudis/universitat_estiu

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV.

Col·labora: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Dilluns, 19 de juny, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb el llibre Moros a la costa, de David Gomàriz. Xerrada i tertúlia al voltant de la pirateria a la Costa Daurada amb Pedro Otiña, arxiver municipal.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimecres, 28 de juny, a les 8 del vespre. Torre del Port de Cambrils

Inauguració de l’exposició fotogràfica itinerant Anem a la platja!, produïda per la Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana. Acte inclòs dins el programa de la Festa Major de Sant Pere.

Organitza: Xarxa de Museus Marítims de la Costa Catalana, Museu d’Història de Cambrils i Antena URV.

Trobareu el programa complet en aquest enllaç.