S’han programat vuit activitats del 24 de gener al 4 d’abril sobre temes d’àmbits tan diversos com la memòria històrica, l’etologia, la prehistòria, el món antic, la història de l’art o la gestió cultural. La primera activitat d’aquest segon trimestre del curs és una conferència de la jove investigadora local Mar Valls titulada “Del concepte Indiana Jones a la realitat de l’historiador de l’art”.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, coordinada des del Museu d’Història de Cambrils, ja té enllestida la programació del segon trimestre del curs 2016/2017, amb un seguit de vuit activitats fins a Setmana Santa, totes de caràcter gratuït. Les activitats començaran el proper dimarts, 24 de gener, amb una nova sessió del cicle Veus cambrilenques, que consistirà en una conferència a càrrec de la jove investigadora local Mar Valls.

La matèria principal a tractar en aquests primers mesos de l’any serà la història des de diferents vessants, des de la memòria històrica, etologia, prehistòria, món antic fins a la història de l’art o la gestió cultural. A la vegada i amb l’objectiu de sumar esforços, es continuaran les col·laboracions amb altres accions que es desenvolupen al municipi. És així com algun dels actes inclosos a l’Antena del Coneixement de la URV a Cambrils se sumen a les programacions de les Jornades de la Galera o de les Jornades de la Dones.

Programa

Dimarts 24 de gener, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Veus cambrilenques, amb la conferència Del concepte Indiana Jones a la realitat de l'historiador de l'art, amb Mar Valls Fusté, investigadora predoctoral del Departament d'Història de l'Art de la URV.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Dilluns, 30 de gener, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Club de lectura adult amb l’escriptor Miquel Bonet Piñol, per parlar de la seva novel.la El dia de l’escórpora, guanyadora del V Premi Vila de Cambrils de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Dimecres, 8 de febrer, a les 8 del vespre. Museu Molí de les Tres Eres

Inauguració de l’exposició Jordi Sabater Pi. Una vida dedicada a la recerca, produïda per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Diputació de Tarragona i Centre d’Estudis Cambrilencs

Diumenge, 19 de febrer, a les 11.30h i a les 12.30h. Torre del Port.

Taller familiar La mar en temps prehistòrics: joier i rebost, a càrrec de l’IPHES, on descobrirem, per exemple, com es fabricaven collarets de petxines al Neolític. Acte inclòs dins les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils

Col·labora: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Dilluns, 20 de febrer, a les 7 del vespre. Biblioteca Pública Municipal

Lectura compartida amb Agnès Toda, llicenciada en Filologia Catalana, per parlar del  llibre El violí d’Austwich, de Maria Àngels Anglada.

Organitza: Biblioteca Pública Municipal de Cambrils i Antena URV

Col·labora: INS Cambrils, INS Ramon Berenguer IV i INS Mar de la Frau.

Dimarts, 14 de març, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Presentació del llibre Seguint la petja dels íbers. Una panoràmica del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, a càrrec de Margarida Genera.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Diputació de Tarragona

Dimarts, 28 de març, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Conferència Les dones als llocs de decisió: quotes si, quotes no?, a càrrec de Laura Román, professora de Dret Públic de la URV. Acte inclòs dins les Jornades per a la igualtat de gènere i la salut 2017.

Organitza: Xarxa de Docència G-NET, Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Dimarts, 4 d’abril, a les 8 del vespre. Sala d’actes del Centre Cultural

Taula rodona Els bronzes de La Llosa: motor de canvi, en motiu del 25è aniversari de la troballa del conjunt de bronzes a la Vil.la Romana de La Llosa. S’estrenarà un muntatge amb les pel·lícules del 14 de febrer de 1992, dia de la descoberta.

Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Antena URV

Col·labora: Centre d’Estudis Cambrilencs