És un projecte que han treballat amb el professorat i personal expert de les dues especialitats que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme. Els guanyadors van ser Gerard Rull de Reus, Marta Cobos de Cambrils i Joel Pijoan de Vila-seca.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alumnat del Pla de Transició al Treball (PTT) de Cambrils van celebrar divendres passat, 5 d’abril, la cinquena edició del concurs gastronòmic en el marc del projecte integrat dels dos perfils professionals que s’imparteixen a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils (Auxiliar d’hoteleria: cuina i serveis de restauració i Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic).

Aquest projecte és una activitat que l’alumnat ha preparat amb els seus tutors i tutores, professorat tècnic i personal expert de les dues especialitats. L’objectiu és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. Aquesta jornada de presentació dels aprenentatges realitzats a l’aula a les famílies i a totes les persones que participen en el programa és la culminació del treball.

La cinquena edició del concurs, que es porta a terme a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria, va comptar amb la participació de cinc alumnes d’altres PTT de Catalunya (Reus, Castellar del Vallès, Castelldefels, Vila-seca i Cambrils) seleccionats entre les sol·licituds rebudes després de publicar les bases del concurs el mes de gener.

Els participants van disposar de dues hores per fer l’elaboració de dues receptes culinàries: arròs negre amb tinta i bunyols de vent farcits de crema, i posteriorment, les van presentar als membres del jurat, format pel regidor d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro Garcia; el subdirector General de Programes i Projectes, Jose Antonio Andrés Villena; l’inspector en cap dels Serveis Territorials de Tarragona, Valero Camps Bigorra; el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí Serres; el director d’Operacions i Restauració a Cambrils Park Resort i Càmping & Resort Sangulí Salou, Joan Lluís Parisi, i la propietària de la Ganiveteria Pérez, Estel Bové. El concurs també va comptar amb un jurat intern a la cuina, format pel cap de Restauració de Cambrils Park Resort, Bittor Gutiérrez, i la Cap de Cuina del Restaurant El Pósito, Mercedes Prado.

El guanyador del concurs va ser el Gerard Rull del PTT de Reus, que va obtenir com a primer premi una estada vacacional de cap de setmana gentilesa de l’empresa Cambrils Park Resort, Camping & Resort Sangulí Salou. La segona posició va ser per l’alumna del PTT de Cambrils Marta Cobos, que va rebre un ebook gentilesa del Departament d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils. I, en tercer lloc, Joel Pijoan del PIP Vila-seca es va emportar un maletí de ganivets cedits per la Ganiveteria Pérez.

Tots els participants van rebre uns obsequis realitzats per l’alumnat del PTT de Vilanova del perfil d’Auxiliar de Fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques. Aquest any també van col·laborar en l’organització del concurs l’alumnat i el professorat del PTT de Tarragona, de Tortosa, de Reus i de Calafell, que van ajudar en el servei durant la realització de l’acte.

L’acte va finalitzar amb un refrigeri elaborat i servit pels alumnes del PTT de Cambrils d'Auxiliar d'hoteleria: cuina i serveis de restauració. L’organització agraeix l’assistència i col·laboració de totes les administracions, empreses, professorat i familiars que van ajudar a fer realitat el projecte integrat, van donar el seu suport i van valorar el treball, dedicació i esforç del PTT de Cambrils.