La mostra es pot visitar al Jardí del Palau Robert de Barcelona fins el 24 d’abril. És un reportatge col·lectiu de fotògrafs del Sindicat de la Imatge UPIFC. Les fotografies volen retre homenatge a les víctimes dels atemptats i fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, va assistir ahir a la inauguració de l’exposició “BCN DOL. L’atemptat 17.08.2017”, que recull una selecció de 21 fotografies per recordar els atemptats terroristes de l’agost de 2017 a Barcelona i Cambrils. La mostra del Sindicat de la Imatge UPIFC es pot visitar fins el 24 d’abril al Jardí del Palau Robert de Barcelona.

Aquest reportatge col·lectiu de fotògrafs del Sindicat vol retre homenatge a les víctimes dels atemptats i també fer un reconeixement a la resposta democràtica de la ciutadania. La selecció de fotografies que es mostren forma part del número 66 de “L'Agenda de la Imatge”, una publicació del Sindicat de la Imatge UPIFC que té per objectiu difondre i potenciar els projectes fotogràfics dels seus afiliats i afiliades.

L’exposició, comissariada per Paulina Flores i Manel Sanz, compta amb imatges dels següents fotògrafs/fotògrafes d’entre els 24 que han participat en l’obra col·lectiva: Jordi Boixareu, Jordi Borrás, Dani Codina, Àngel García, Ferran Nadeu, Charlie Pérez, Alberto Tallón, Josep Lluís Vecino i Roser Vilallonga.

El recull de fotografies fuig del sensacionalisme, de l’estridència de les imatges més esfereïdores i violentes, per tractar el tema d’una manera sòbria i respectuosa. Les fotografies capten la indignació, la tristesa, el sentiment d’impotència i també la dignitat en la reacció de la ciutadania de Catalunya.