Oliver Klein i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, han donat la benvinguda als nois, noies i mestres que participen en l’intercanvi europeu

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, han donat la benvinguda avui a la Sala de Plens un grup de 16 alumnes i 3 mestres de l’Agrupamento de Escolas de Oliveira do Bairro (Portugal) que participen en un intercanvi amb l’institut escola Joan Ardèvol de Cambrils gràcies al projecte educatiu europeu Erasmus+. A la recepció també hi han assistit el director de l’institut escola cambrilenc, un grup de mestres i una desena d’alumnes que acullen els nois i noies a casa seva.

L’alcalde i la regidora han animat l’alumnat a aprofitar aquesta experiència única per conèixer altres persones i cultures; el director de l’institut escola ha parlat de la importància de les llengües per comunicar-se i aprendre i una de les professores de l’escola portuguesa ha afirmat que cal aprendre sempre amb els ulls i el cor oberts.

La delegació portuguesa va arribar a Cambrils ahir diumenge, 5 de febrer, i romandrà al municipi tota una setmana amb l’objectiu de compartir experiències, sistemes pedagògics i opinions sobre el medi ambient amb l’alumnat cambrilenc. Aquest matí, abans de la visita a l’Ajuntament, l’escola ha organitzat un acte de benvinguda que ha comptat amb un espectacle musical creat per l’alumnat del centre.

Durant aquesta setmana, els nois i noies, que cursen des de 6è de primària fins a 3r d’ESO, visitaran Cambrils, la Tàrraco romana, el modernisme de Reus i els llocs més emblemàtics de Barcelona. A més, el professorat que els acompanya farà una estada al centre educatiu per observar les tècniques, recursos i metodologies que empra el professorat de l’institut escola cambrilenc.

La tercera setmana de maig, del 14 al 20, la delegació de Cambrils viatjarà a Portugal per continuar sumant aprenentatges, conviure i endinsar-se en la cultura portuguesa.

El projecte Erasmus+ és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altres països i cultures.

L’any passat l’institut escola Joan Ardèvol ja va acollir alumnes i mestres de d’Itàlia, la República Checa i Turquia en el marc del projecte el projecte “Hug Your Environment Against 4 Pollutions”, sobre la lluita contra la contaminació en quatre àmbits: l’aire, la terra, l’aigua i la llum. El proper intercanvi previst serà amb el Collège Bory de Saint-Vincent, situat al municipi de Saint_Phillipe, a l’illa de Réunion).