Oliver Klein i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, han donat la benvinguda a la delegació del Collège Bory de Saint-Vincent del municipi de Saint Phillipe. Durant una setmana, els nois, noies i mestres dels dos instituts compartiran experiències, cultura i llengua en el marc de l’Erasmus+.
- Categoritzat com: Comunicació Educació
- Serveis associats: Educació
L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, han donat la benvinguda avui a la Sala de Plens a un grup de 20 alumnes i 6 docents del Collège Bory de Saint-Vincent del municipi de Saint Phillipe (Illa de la Reunió), que participen en un intercanvi amb l’institut escola Joan Ardèvol de Cambrils gràcies al projecte educatiu europeu Erasmus+. A la recepció també hi han assistit el director de l’institut escola cambrilenc, un grup de mestres i una desena d’alumnes de 3r d’ESO que acullen els nois i noies a casa seva.
La delegació de la Reunió farà una estada d’una setmana a Cambrils, durant la qual compartirà experiències, cultura i llengua amb l’alumnat cambrilenc. Els nois i noies han estat rebuts avui mateix a l’institut Joan Ardèvol, amb un acte que ha comptat amb la participació de tot l’alumnat i docents del centre, un vistós passadís d’acollida i un espectacle musical creat pels nois i noies del centre cambrilenc.
Durant aquesta setmana, visitaran Cambrils, la Tàrraco romana, el modernisme de Reus i els llocs més emblemàtics de la Costa Daurada. A més, el professorat que els acompanya farà una estada al centre per observar les tècniques, recursos i metodologies.
La delegació de l’institut Joan Ardèvol ha visitat la regió d’ultramar francesa aquest mes de febrer durant deu dies. A l’Illa de la Reunió han compartit la cultura, la manera de viure i d’aprendre i han gaudit dels paisatges volcànics i de les aigües de l’Índic. Són records i coneixements que els nois i noies asseguren que recordaran durant tota la seva etapa educativa i, segurament, tota la vida.
El projecte Erasmus+, que fa possible l’intercanvi d’alumnat i docents entre centres de tot Europa, és un dels eixos vertebradors del Joan Ardèvol, ja que promou la inclusió, la transformació digital i fa possible que l’alumnat i el professorat participi en la vida democràtica amb valors comuns i compromís cívic. Així mateix, actua com a element motivador i de millora de l’aprenentatge de les llengües estrangeres i la coneixença d’altres països i cultures.
Aquest any 2023 l’institut cambrilenc ja va acollir 16 alumnes i 3 mestres de l’Agrupamento de Escolas de Oliveira do Bairro, que també van ser rebuts a l’Ajuntament, i la tercera setmana de maig, del 14 al 20, la delegació de Cambrils té previst viatjar a Portugal per continuar sumant aprenentatges, conviure i endinsar-se en la cultura portuguesa.