Oliver Klein i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, han rebut a la Sala de Plens una vintena alumnes i mestres d’Itàlia, República Checa i Turquia. La visita s’emmarca dins del projecte “Hug Your Environment Against 4 Pollutions” que comparteixen els centres educatius.

  • Categoritzat com: Educació
  • Serveis associats: Educació

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i la regidora d’Educació, Ingrid Duch, van rebre ahir a la Sala de Plens un grup de 8 mestres i 11 alumnes de d’Itàlia, la República Checa i Turquia que participen al programa d’Erasmus+ amb l’institut escola Joan Ardèvol. La visita a Cambrils, d’una setmana de durada, s’emmarca en el projecte “Hug Your Environment Against 4 Pollutions”, sobre la lluita contra la contaminació en quatre àmbits: l’aire, la terra, l’aigua i la llum.

Els i les participants van arribar a Cambrils el passat diumenge i ahir van visitar la vila i van dedicar el dia al projecte, que a Cambrils se centra en la pol·lució lumínica. Avui el grup s’ha desplaçat Reus per treballar el modernisme i el tractament de la llum, demà tenen previst visitar la ciutat de Barcelona i el Camp Nou, i dijous coneixeran el Delta de l’Ebre. Finalment, divendres serà un dia de treball al centre, que acabarà amb el comiat.

Aquest projecte internacionalitza la tasca del Joan Ardèvol com a Escola Verda, al mateix temps que permet que alumnes i mestres aprenguin dels altres centres i de les seves vivències i experiències.

A principis de març, una delegació de l’institut escola de Cambrils format per 4 docents i 4 alumnes de sisè ja van visitar els seus socis Erasmus+ a Esmirna (Turquia). Durant l’estada, els i les participants van presentar la feina feta al centre, van coordinar la feina que s’haurà de fer en el futur i van poder veure les diferents feines i metodologies emprades pels centre d’Esmirna. A més, el viatge va ser una oportunitat única per conèixer una cultura diferent i sobretot per millorar les habilitats comunicatives en llengua anglesa.

Aquest 2022 l’institut escola Joan Ardèvol ha rebut l’acreditació Erasmus+ que permet continuar duent a terme projectes de caire europeu, especialment destinats a la mobilitat d’estudiants i professorat. L’acreditació és un reconeixement al projecte educatiu en la línia dels ODS 2030 i les línies educatives europees i farà que els i les alumnes puguin accedir a millors oportunitats educatives, enriquidores, innovadores, motivadores i possibilitadores.