El dia 19 de setembre es farà un taller obert a tota la ciutadania per escollir els 10 projectes finalistes que passaran a la fase de votació

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Un total de 88 propostes presentades per la ciutadania als primers Pressupostos Participatius de Cambrils compleixen els requisits del procés i han estat validades i ordenades pels serveis tècnics de l’Ajuntament. Les propostes s’han aglutinat en 45 projectes, ja que algunes eren molt similars, i a partir de demà es podran consultar al web http://participa.cambrils.cat. A través d’aquest procés participatiu la ciutadania de  Cambrils decidirà inversions per valor de 100.000 euros.

Els projectes grans, mitjans, petits i micro s’han dividit en quatre categories: places parcs, zones verdes i entorn natural; via pública i mobiliari urbà; smart city, noves tecnologies, ciutat sostenible i comunicació; i equipaments, instal·lacions esportives, socials, lúdiques, turístiques i sanitàries.

Al web també es poden consultar les 196 propostes descartades o ja previstes. Són propostes que no han passat el triatge perquè no s’ajusten plenament a les normes del procés o perquè l’Ajuntament ja tenia planificades. A cada proposta s’indica el motiu pel qual ha estat descartada o quina és la previsió per portar-la a terme.

Els projectes havien de ser inversions d’interès públic, donar resposta a una necessitat concreta, ser de competència municipal, ser tècnicament i econòmicament viables, respectar el marc jurídic legal i no contradir els plans municipals aprovats, no ser subvencions i/o ajuts, no suposar la contractació de nou personal i no superar els 100.000 euros.

Sessió TOP 10 de priorització

Les propostes seran prioritzades al taller TOP10 que es realitzarà el proper dimecres dia 19 de setembre a les 19 hores al Centre Cultural. Els ciutadans i les ciutadanes que hi assisteixin escolliran els 10 projectes que passaran a la fase final de votació. El període de votació s’obrirà el mes de novembre o desembre i hi podran participar les persones de 16 anys i més empadronades al municipi  de Cambrils.

La votació final es farà per les mateixes vies que la presentació de propostes (dipositant les butlletes en les urnes instal·lades als equipaments municipals o per internet a través del web dels pressupostos). S’executarà en primer lloc la proposta més votada i després la resta de propostes més votades fins a arribar als 100.000 euros.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha destacat la importància d’implicar la ciutadania en la gestió municipal per millorar la qualitat democràtica i generar intel·ligència col·lectiva. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha fet una crida a la participació i ha explicat que al llarg de tota la convocatòria els cambrilencs i cambrilenques han respost molt positivament a la proposta. “Ara toca retornar tot aquest esforç i compromís dels veïns oferint un nou espai obert de debat on compartir i decidir aquelles accions que poden representar un salt qualitatiu quan a benestar per al nostre municipi”, ha conclòs.