L’objectiu és combatre la segregació escolar amb la coresponsabilitat de tots els agents educatius. Per aconseguir-ho cal una escolarització equilibrada d’alumnat, entre altres actuacions.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L'Ajuntament de Cambrils ha signat el Pacte contra la segregació escolar a Catalunya "Un compromís per a l'èxit educatiu", que pretén incrementar la coresponsabilitat dels centres en l’escolarització equilibrada d’alumnat i incrementar la dotació de recursos per atendre les necessitats específiques del centres d’alta complexitat que escolaritzen alumnat divers.

El regidor d'Ensenyament, Alejandro Garcia, va assistir ahir a l'acte de presentació  celebrat al Parlament de Catalunya, on van signar el pacte gairebé tots els municipis de més de 10.000 habitants, diversos agents educatius i socials, representants dels centres concertats i alguns  grups parlamentaris.

L'objectiu principal del pacte és combatre els desequilibris  entre els centres deguts a  la composició social de l’alumnat i a llurs necessitats específiques i dotar els centres d’alta complexitat de més recursos per fer-hi front.

Els ajuntaments, com el de Cambrils, que disposen d’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) surten empoderats en el seu paper d’agent educatiu corresponsable de les polítiques educatives i de la planificació escolar en llur municipi.

Podeu consultar el pacte clicant aquí.