Entre els dies 16, 17 i 24 s’han fet visites conjuntes a 57 establiments per vigilar el compliment de les mesures i resoldre dubtes. La Policia Local ha rebut formació específica sobre la normativa sanitària i les mesures que s’han d’aplicar en les diferents fases.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Seguretat ciutadana Policia Local Salut pública
  • Serveis associats: Policia

L’Ajuntament de Cambrils ha engegat una campanya informativa per bars i restaurants per garantir el compliment de la normativa, supervisar les mesures i ajudar a resoldre dubtes que puguin tenir els establiments sobre les diferents fases de desconfinament.

Diversos dispositius formats per Policia Local i tècnics dels serveis d’inspecció de Salut i Activitats ja han realitzat visites conjuntes a un total de 57 establiments de bars i restauració entre els dies 16, 17 i 24 de maig. A més, prèviament, des de l’inici de la fase 1 les patrulles de la Policia Local ja havien visitat diverses terrasses per comprovar la distància entre taules, les mesures preventives o els equips de protecció, entre altres.

Per poder donar aquest servei, un 80% de la plantilla de la Policia Local de Cambrils ha rebut formació específica sobre mesures de contenció de la Covid-19 en restaurants i bars, organitzada en dues sessions des del mateix Departament de Salut de l’Ajuntament.

L’objectiu és posar-se a disposició dels establiments perquè puguin complir els requisits obligatoris per obrir i quan calgui fer advertiments per preservar la salut de tothom.

Els establiments també tenen a la seva disposició un correu (activitats.salut.covid19@cambrils.org) i un telèfon per consultar qualsevol cosa relacionada amb la interpretació dels requisits establerts. Des del dia 11 de maig aquest servei transversal del Departament de Salut i el d’Activitats ja ha atès 62 consultes per correu i 13 per telèfon.

A més, al web especial de l’Ajuntament dedicat al coronavirus s’han penjat les 10 regles d’or, a més de totes les guies i protocols, i s’ha elaborat una infografia específica pels establiments de restauració.

Els diferents departaments implicats en aquesta campanya informativa actualment ja estan treballant de manera conjunta i coordinada per preparar el terreny per les següents fases.

Pintura viària

D’altra banda, a proposta dels serveis tècnics d’Urbanisme de l’Ajuntament, l’equip de senyalització de la Policia Local ha pintat fletxes a terra de les zones més concorregudes de passeig per indicar el sentit de circulació de vianants i marcar distàncies física segures entre persones. Les fletxes són de color blanc en sentit ponent i color verd en sentit llevant amb una separació de dos metres.

Els treballs de pintura s’han iniciat al passeig de ponent i els ponts de fusta de la riera de la Mare de Déu del Camí, el Torrent d’en Gené i la riera de l’Ardiaca. Properament també es pintarà el passeig de Llevant, la zona del port i altres punts amb afluència de persones.

Aquestes marques a terra complementen els 30 panells informatius que ja es van instal·lar fa 10 dies al passeig marítim, l’Avinguda Charles Darwin, l’Avinguda Països Catalans, el Passeig la Salle, el Passeig Albert, el Parc del Pescador i el Parc del Pinaret.