L’activitat es portarà a terme el 27 de febrer a les 19:30h al Centre Cultural amb aforament limitat i inscripció prèvia a centrecultural@cambrils.cat. El xef Jeroni Castell del restaurant Les Moles d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, prepararà dues receptes en directe. També hi participaran els investigadors Anna Tresserra de la Universitat de Barcelona i Raul Zamora de l’Institut de Biomèdica de Bellvitge.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Salut pública
  • Serveis associats: Salut Cultura

El programa d’actes de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic continua amb la conferència i showcooking “Receptes de cuina per a pacients oncològics” el proper 27 de febrer a les 19:30 hores al Centre Cultural Municipal de Cambrils. L’acte, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, té l’aforament limitat i cal inscripció prèvia a centrecultural@cambrils.cat.

L’activitat inclourà un tast de dues receptes elaborades en directe pel xef Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona (una estrella Michelin) i la intervenció del doctor Raul Zamora, investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer  de l’Institut de investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBEL), i la doctora Anna Tresseres, química i tecnòloga dels aliments, i investigadora de l’Institut de Recerca Sanitaria Pere Virgili i la Universitat de Barcelona.

La conferència forma part del projecte audiovisual “Què i com menjar durant el Càncer”  (https://menjardurantelcancer.cat) que té per objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes.

El projecte aborda l’alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament. Cal tenir en compte que no es tracta de l’alimentació i el càncer en termes de prevenció i, en cas de dubte, sempre s’ha de consultar a l’especialista i/o equip encarregat d’atendre el pacient de manera individualitzada.

Per l’elaboració d’aquests materials audiovisuals s’ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (des de dietistes i nutricionistes fins a cuiners i cuineres) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local.