El programa "Dies de Llibres" inclou directes a les xarxes socials, trobades virtuals i recomanacions literàries de la biblioteca

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Educació
  • Serveis associats: Educació Cultura Biblioteca

L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat diverses activitats per celebrar Sant Jordi des de casa del 21 al 29 d’abril. El programa «Dies de llibres», que s’ofereix cada abril al voltant de la diada literària, s’ha adaptat a les condicions actuals per continuar promocionant aquesta tradició cultural catalana i l’obra dels escriptors i escriptores locals.

Totes les activitats es duran a terme a les xarxes socials, principalment a través de l’Instagram de la Biblioteca municipal Josep Salceda i Castells (@bibliocambrils) i del Facebook de Departament de Cultura de l’Ajuntament (https://www.facebook.com/cambrilscultura).

D’una banda, durant tota la setmana es publicaran recomanacions de lectures de persones vinculades al món cultural de Cambrils i s’oferiran contes de Carles Alcoy i Montse Parra. De l’altra, es realitzaran quatre directes des d’Instagram i dues trobades virtuals.

El primer directe d’Instagram serà demà dimarts, 21 d’abril, a les 11 hores, amb l’escriptor Jordi Ledesma (@jordi__ledesma) per parlar dels seus llibres.

El gruix de les propostes es concentrarà el dia 23 d’abril amb tres directes més per conèixer diferents visions del llibre i de la cultura. Per començar, a les 11 hores es connectarà amb Torrevisca Cambrils (@llibreriatorrevisca) per parlar d’un Sant Jordi diferent des del punt de vista de les llibreteres. A les 12 hores, la protagonista del directe serà Raquel Sánchez (@_mamide3), usuària de la biblioteca i mestra, que parlarà del confinament lector amb infants petits. I a les 17 hores serà el torn de l’escriptor Jordi Folck (@jordifolck), que parlarà de la seva última novel·la juvenil, Edoll, publicada per Editorial Barcanova.

Les activitats del dia 23 acabaran amb una trobada virtual a través de la plataforma Jitsi Meet (https://meet.jit.si/bibliotecajosepsalcedaicastells) que es realitzarà amb el suport de Joventut Cambrils. A les 18 hores les bibliotecàries Eva Ferré i Rosana Andreu conversaran amb els i les joves que s’hi connectin sobre llibres juvenils disponibles a Ebibliocat.

L’últim acte del programa «Dies de Llibres» serà el dia 29 a les 11 hores del matí. En una trobada al mateix espai de Jitsi Meet enllaçat abans, es comentarà el llibre primer d’Història de dues ciutats, de Dickens. Una obra que Club Editor ofereix en obert des de la seva pàgina web: https://clubeditor.cat/llibres/historia-de-dues-ciutats i hi pot participar tothom que així ho desitgi.

Per la seva part, des del Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cambrils han preparat un recull d’enllaços d’activitats de Sant Jordi que es pot consultar aquí. En aquest espai es poden trobar propostes de manualitats, tallers, activitats didàctiques i lectures per petits i grans, així com els Premis Literaris Miquel Martí Pol de poesia i Manuel Vázquez Montalbán de prosa que convoca la regidoria d’Educació entre l’alumnat del municipi.