La xerrada es portarà a terme el dijous 19 de setembre a les 18:30h a la Torre del Llimó. L’assessora econòmica Sabrina Ejarque parlarà sobre l’opció de crear una cooperativa. Les persones participants també podran conèixer l’experiència de la cooperativa cambrilenca Dignidart.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

L’àrea de Participació de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat una nova sessió formativa per a entitats. La xerrada es titula “La gestió econòmica de les associacions. Associació o cooperativa?” i es portarà a terme dijous 19 de setembre de 18:30 a 20:30 hores a la Torre del Llimó (carrer Creus, 37-39) de Cambrils.

La sessió s’adreça a associacions que busquin ajuda per a la gestió econòmica i fiscal, es vulguin informar sobre com regularitzar l’activitat o sobre com gestionar els ingressos i les persones contractades o es plantegin la creació d’una cooperativa per gestionar l’activitat econòmica de l’entitat.

El contingut de la formació es dividirà en dos blocs. La primera part anirà a càrrec de Sabrina Ejarque, assessora econòmica de Col·lectiu Ronda, que explicarà el marc normatiu i la gestió comptable i fiscal, la possibilitat de transformar-se en cooperativa i diferents aspectes de l’economia social i solidària. La segona part comptarà amb Amanda Pérez, de la cooperativa Dignidart de Cambrils, dedicada al marxandatge i productes amb un compromís social, que compartirà la seva experiència amb les persones assistents.

La formació és gratuïta però és necessària la inscripció prèvia a través d’aquest formulari https://bit.ly/2klA3z3  o escrivint un correu a nferrando@cambrils.org.

La sessió s’emmarca en el pla de formació a entitats que impulsa l’Ajuntament per donar suport a l’associacionisme i enfortir el teixit. Les sessions es dissenyen a mida per enfortir el teixit associatiu de Cambrils, tenint en compte les seves necessitats actuals, inquietuds i reptes. Des de Participació també es treballa amb altres serveis com l’assessorament a entitats, la Mostra d’Entitats, la cessió d’espais i recursos per a entitats, la potenciació del treball en xarxa, els Consells Consells Consultius, el Punt de Voluntariat i Banc del Temps i la dinamització comunitària de les entitats a través d’equipaments municipals com la xarxa de Centres Cívics. A més, l’any passat es va posar en marxa un nou servei d’assessorament jurídic i fiscal per a entitats.

Anteriorment, l’Ajuntament ja ha organitzat cursos per a entitats sobre temes com l’estratègia a llarg termini, la comunicació interna i externa, les diferents maneres de captar fons o les nocions bàsiques de gestió econòmica i fiscal. A més, l'any passat l'Ajuntament va posar en marxa un nou servei d’assessorament jurídic i fiscal per a associacions.