L’acte s’emmarca en la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. L’associació ha homenatjat diverses persones i ha projectat un muntatge fotogràfic. Aquesta tarda la comunitat celebrarà la cerimònia del riu al Parc del Pescador.

  • Categoritzat com: Comunicació

L’Ajuntament de Cambrils ha homenatjat avui el poble gitano en una recepció institucional presidida per l’alcaldessa de Cambrils amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano, que va se el passat 8 d’abril.

L’acte també ha comptat amb la intervenció del regidor de Benestar i Família, Josep Maria Vallès, i el president de l'associació cultural gitana de Cambrils, Abraham Campos. A més, hi han participat altres regidors del consistori cambrilenc, el coordinador de l’església evangèlica de Filadèlfia de Catalunya, Jesús Gabarri; el delegat de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) a Tarragona, Francisco Ferreres, i el president de l’Associació de Gitanos de Reus, Antonio Gabarri.

Durant l’acte, que ha tingut lloc a la Sala de Plens, l’associació cambrilenca ha homenatjat a diversos membres de la comunitat (Maria Santiago, Antonio Gabarri, Francisco Ferreras i José Campos) i ha projectat un muntatge fotogràfic.

Aquesta tarda la festa continuarà amb la cerimònia del riu al Parc del Pescador. Aquesta cerimònia se celebra a tot el món i consisteix en llençar pètals de flors a l’aigua com a símbol de llibertat i en record a les víctimes dels atacs xenòfobs i racistes, especialment durant l'holocaust nazi. El riu representa la història d’un poble sense pàtria que flueix entre el diferents països.