Del 9 al 30 de novembre les persones de 16 anys i més empadronades al municipi podran votar un màxim de tres propostes

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

Del 9 al 30 de novembre els i les cambrilenques que tinguin 16 anys o més podran votar un màxim de tres de les onze propostes finalistes dels primers Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Cambrils, dotats amb 100.000 euros. La regidora de Participació Ciutadana, Ana López, la tècnica de Participació Ciutadana, Núria Ferrando, i l’arquitecte municipal i membre del grup de treball tècnic, Víctor Pujol, han ofert avui una roda de premsa per promocionar la fase final dels pressupostos participatius.

Les votacions es poden fer de forma electrònica a http://participa.cambrils.cat o dipositant la butlleta que s’ha fet arribar a totes les llars a una de les urnes situades al vestíbul de l’Ajuntament, el Centre Cívic les Basses, el Centre Cívic Vilafortuny, l’Ateneu juvenil, la Biblioteca municipal o la Torre del Llimó (les butlletes també és pden trobar al costat de les urnes). S’executarà la proposta més votada, i després la resta de propostes amb major nombre de vots, sempre i quan la suma total no excedeixi els 100.000€.

La regidora ha explicat que els pressupostos participatius són una eina de qualitat democràtica que permet aprofundir en la relació i la forma de comunicar-se amb la ciutadania. “Creiem que són una eina innovadora en la gestió del pressupost local i l’administració de recursos públics”, ha afirmat Ana López. “Crear vincles de confiança, i espais de diàleg conjunt entre, polítics, tècnics i ciutadania és imprescindible per superar la desafecció en les institucions”, ha assegurat.

Per la seva banda, la tècnica de Participació Ciutadana ha explicat els detalls de la fase de votació i ha repassat els tres reptes importants dels pressupostos participatius. El primer repte, que s’ha assolit amb els tallers deliberatius i les 285 propostes recollides, és l’aprenentatge de la ciutadania de construir col·lectivament millores en la qualitat de vida dels cambrilenc i cambrilenques.

El segon era un aprenentatge tècnic, d’integrar aquests mètodes de treball en l’organització municipal i apostar per nous models de gestió que interactuen de manera més directe amb la ciutadania i que li donen un paper participants en la planificació i gestió de recursos locals.

Finalment, el tercer repte, ara, és aconseguir que aquest procés participatiu  sigui útil, que la ciutadania se senti interpel·lada, cridada a votar les 11 propostes finalistes, trobin interessants els projectes i considerin adequada aquesta manera de participar en la gestió  pública.

ELS PROJECTES FINALISTES

1. INSTAL·LACIÓ PERMANENT DE 3 WC QUÍMICS AL LITORAL CAMBRILENC

Instal·lació de 3 WC’s permanents per la platja del Regueral, Cavet i Vilafortuny.

Amb la col·locació dels banys, es calculen les neteges periòdiques i l’assegurança de les cabines.

32.000 €

2. ESPAI DE JOC OBERT PER A FAMÍLIES AL CASAL MUNICIPAL DE LA GENT GRAN DE CAMBRILS

Adequació d’una sala al Casal de la Gent Gran, per equipar-la amb jocs i joguines per infants.

Convertir una aula en un lloc de trobada, perquè les famílies amb infants de fins a 5 anys disposin d’un espai per poder jugar, aprendre, experimentar, descobrir i relacionar-se.

No es tracta d’una ludoteca, perquè no compta amb servei de monitors. L’activitat tindrà lloc sota la cura dels propis pares i mares, que disposaran del material de l’aula.

7.000 €

3. ÀREA D’ESBARJO PER A GOSSOS A MAS CLARIANA

Adequació d’un espai d’uns 500 m2 dintre la zona verda situada entre l’Av. Mas Clariana i l’Av. Mussara amb instal·lació de tanca, portella d’accés, elements de joc, bancs i papereres i font dissenyada perquè els gossos hi puguin beure sense dificultat.

25.000 €

4. ENJARDINAMENT I PARC INFANTIL A LA ZONA VERDA DE LA BÒBILA

Enjardinament de la zona verda situada al costat de l’Escola La Bòbila, entre el carrer Pla de l’Estany i el carrer del Baix Penedès, de 5.417 m2, amb plantació d’arbrat i arbustos i instal·lació de reg automatitzat. A la zona central es preveu la instal·lació d’una àrea de jocs infantil.

80.000 €

5. MILLORES AL PARC MAS DE CLARIANA

Ampliació de l’àrea de jocs infantils, adequació dels espais esportius (instal·lació de 2 taules de ping-pong) i renovació del mobiliari urbà (10 papereres i 10 bancs de plàstic reciclat) a la zona verda ubicada entre l’Av. Mussara i Av. Mas de Clariana.

65.000 €

6. MILLORES AL PALAU D’ESPORTS

Millores en la desinfecció de l’aigua de la piscina petita mitjançant aparells de raig ultraviolats

Reforma en els sistemes de ventilació existents

Col·locació de noves portes d’accés a la piscina i renovació de les existents d’accés a vestuaris (millorant la temperatura i ambient de tots els vestuaris)

Instal·lació de dutxes mescladores a tots els vestuaris.

69.000 €

7. MILLORES DE SEGURETAT AL PARC INFANTIL DE LA PLAÇA DE LA PALMERA

Instal·lació d’una tanca perimetral a l’àrea de jocs infantils de la plaça situada a la Av. Adelaida amb passatge núm. 8, i col·locació d’elements per reduir la velocitat dels cotxes abans del pas de vianants que hi ha a la sortida del pont de la riera (construcció d’un pas elevat).

35.000 €

8. AMPLIACIÓ DE LES ÀREES DE JOC INFANTIL AL PESCADOR I PINARET

Ampliació de l’àrea de jocs infantils al Parc del Pescador, amb la incorporació de tres jocs més (un per cada zona), amb diferents edats d’ús.De la mateixa manera també s’ampliaria l’àrea de jocs al Parc del Pinaret, amb la incorporació de dos jocs infantils més d’aquestes característiques.També es renovaria la superfície de tots les jocs amb arena rentada (tipus de sorra que no compacta i s’afegeix a la base de cada joc)

100.000 €

9. NOU MOBILIARI URBÀ AL MUNICIPI

Adquisició i instal·lació de nou mobiliari urbà:

3 fonts públiques al passeig Marítim

50 papereres model Salou i 50 bancs model NeoBarcino a instaurar propers als centres educatius, parcs infantils, avinguda Diputació (tram de la platja del Regueral) i passeig Sant Joan Baptista de la Salle, zones d’espera d’autobusos.

23.000 €

10. MILLORA DEL PINAR DE L’AVINGUDA MAS CLARIANA

Retirar el gronxador i la caseta actual i substituir-los per jocs nous: una caseta, un balancí i un gronxador. Inclou la renovació de la superfícia (sauló) i la instal·lació de dues taules de pícnic.

27.000 €

11. HABILITAR UNA NOVA SALA DE FITNESS AL PALAU D’ESPORTS I MILLORAR L’EXISTENT

Construcció d’una nova sala finess al Palau: instal·lar una superfície de parquet flotant i sostre insonoritzat, dotar l’espai de nou material i equipament esportiu (steps, pilotes, equips de so, etc.), i instal·lar aparells d’aire condicionat, miralls i enllumenat tipus LED

Reforma de la sala polivalent existent: millora de l’equipament i el material esportiu, instal·lació d’enllumenat tipus LED, i polit i abrillantament del parquet

56.000 €

QUÈ ÉS EL PRESSUPOST PARTICIPATIU 2018-2019 DE CAMBRILS I QUÈ DECIDIM?

El pressupost participatiu de Cambrils 2018-2019 és una iniciativa d’aprofundiment democràtic a través de la qual els veïns i veïnes podeu decidir de manera directa en què invertir 100.000 euros de la partida d’inversions del pressupost municipal.

QUI HA FET LES PROPOSTES QUE ARA VOTEM?

Totes les persones que viviu i/o treballeu al municipi heu tingut l’oportunitat de proposar les idees i projectes en matèria d’inversió que heu cregut més convenients.

Les propostes rebudes (280 en total) es van analitzar tècnicament. Posteriorment, en una jornada participativa oberta a tota la ciutadania, es van triar els 11 projectes que ara posem a votació.

QUI POT VOTAR?

Totes les persones que hagin complert els 16 anys abans del 2 d’agost de 2018 i que estiguin empadronades a Cambrils abans d’aquesta data.

Només necessiteu el número de DNI (8 dígits + lletra) o, en el cas de no tenir-ne, la targeta de residència (X, Y o Z + 7 dígits + lletra) o el passaport (si no teniu DNI o NIE, caldrà posar-hi el número de passaport tal com es va entrar al registre d’empadronament de l’Ajuntament). També hi haureu d’indicar la vostra data de naixement.

QUANTES PROPOSTES ES PODEN VOTAR?

De les 11 propostes que han passat a la fase de votació final en podeu votar com a màxim 3 (les que vulgueu).

COM I FINS QUAN ES POT VOTAR?

El període per votar començarà el divendres dia 9 de novembre i finalitzarà el dia  30 de novembre (ambdós inclosos).

Podeu votar de dues maneres:

1.- De forma electrònica a través del lloc web http://participa.cambrils.cat

2.- Mitjançant aquesta butlleta i dipositar-la a les urnes habilitades per votar que trobareu als emplaçaments següents:

  • Ajuntament
  • Centre Cívic Les Basses
  • Ateneu Juvenil
  • Biblioteca Municipal
  • Torre del Llimó
  • Centre Cívic Vilafortuny

 

Podreu trobar més butlletes físiques de votació al costat de les urnes.

QUANTES PROPOSTES S’EXECUTARAN?

S'executarà la proposta més votada i després la resta de propostes amb major nombre de vots, sempre i quan la suma total no excedeixi els 100.000€.

NOTA: Totes les persones amb dret a vot només podran votar una sola vegada. Si voteu en línia i també dipositeu una butlleta física a les urnes habilitades per votar presencialment, únicament valdrà el vot emès a traves d’internet. Si dipositeu més d’una butlleta física a les urnes només es comptarà el vot de la primera que sigui comptabilitzada (sempre que no s’hagi votat també a través d’Internet). Si voleu votar dues vegades a través d’internet, el sistema no us deixarà. Suplantar la identitat d’una altra persona a l’hora d’emetre un vot és un delicte.