El proper dijous es tallarà al trànsit el pas superior del pont per començar el fresat de la plataforma. Ja s’ha col·locat la senyalització per desviar la circulació per vies alternatives. A partir de dilluns no es podrà estacionar a l’avinguda Baix Camp, entre l’avinguda Vidal i Barraquer i el passeig La Salle.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Obra Pública
  • Serveis associats: Aparcaments i Mobilitat de Cambrils

Els treballs per enderrocar el pont de la Riera d’Alforja de l’antiga carretera N-340 començaran el proper dijous, 28 de setembre. L’Ajuntament i l’empresa adjudicatària treballen per realitzar les obres amb la màxima rapidesa i la mínima afectació al trànsit.

La primera part de les obres, que consistirà en el fresat de la plataforma del pont i el buidatge, implicarà tallar al trànsit el pas superior. Els conductors hauran de seguir la senyalització, que ja està col·locada, per desviar la circulació per vies alternatives.

Es recomana que tot l’accés a les urbanitzacions de ponent i el centre de la vila es faci per la carretera de Montbrió, agafant la sortida Cambrils-oest de l’A7. Per accedir a la zona del port, una altra ruta alternativa és entrar per Cambrils-Est, passar per Vilafortuny i seguir pel Vial del Cavet. Pels que vénen per l’autopista AP7, la millor opció és fer servir la sortida Cambrils-Montbrió.

D’altra banda, a partir de dilluns, per necessitats de les obres, no es podrà estacionar a l’avinguda Baix Camp, entre l’avinguda Vidal i Barraquer i el passeig la Salle.

Més endavant, per finalitzar aquesta primera fase de les obres, s’haurà de tallar també el pas per sota en ambdós sentits (l’avinguda Adelaida i el passeig la Salle) per poder portar a terme la demolició del pont. En el seu moment ja es donaran les indicacions i s’obriran vies alternatives.

La integració de la carretera en la trama urbana

El projecte de reconversió de l’antiga carretera N-340 en l’avinguda Baix Camp consisteix en la demolició i construcció del pont sobre la Riera d’Alforja i la reordenació del seu entorn. Aquest projecte dóna continuïtat a la transformació urbana de l’antiga N-340 i s’elimina la barrera històrica que separa dos barris importants del municipi aconseguint millorar substancialment la connectivitat entre tots dos, tant a nivell de circulació per als vianants com a circulació rodada. L’actuació també millorarà la seguretat dels vianants, tenint en compte que actualment no existeix un itinerari clar de connexió entre els dos barris, a excepció de la connexió que ha suposat la nova rotonda de recent construcció.

Fases del projecte

El projecte s’ha estructurat en tres fases i s’han adjudicat les dues primeres. La primera fase es basa en l’enderroc del pont i la urbanització parcial de l’Avinguda Baix Camp. La segona fase contempla la construcció del nou pont, més baix i integrat, sobre la Riera d’Alforja. I la tercera, encara no licitada, correspon a la urbanització del Passeig central de l’Avinguda Baix Camp.