Per aquest trimestre s’han programat xerrades sobre addiccions, bullying i ciberbullying i sexualitat

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

L’Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa l’Escola de Famílies en el marc del Pla Educatiu d’Entorn per donar suport a les famílies en l’educació dels seus fills i filles. El nou programa d’informació i formació oferirà xerrades, conferències i tallers, on hi haurà espai de preguntes i debat.

L’objectiu és posar a l’abast de les famílies eines que permetin millorar la tasca educativa i les estratègies que contribueixin a un desenvolupament integral d’infants i joves en els aspectes físic, emocional, afectiu, social i escolar.

La voluntat és que aquesta escola tingui continuïtat, que sigui  flexible i que canviï i millori a mesura que les famílies, centres educatius, AMPES i AFES facin les seves aportacions i peticions.

Els temes escollits per iniciar l’Escola de Famílies parteixen del compromís del Consell Escolar Municipal de treballar els valors i la comunicació entre la família i els fills i filles; i de la moció aprovada pel Ple del passat 30 de novembre per tots els partits polítics pel que fa a la prevenció de l’addicció del joc per part del menors d’edat.

Les xerrades programades

Per aquest curs s’ha programat tres xerrades, que es faran a l’Ateneu Juvenil- Centre de Formació L’Estudi a les 20 hores.

Dimecres, 20 de març – Addiccions

Francesc Perendreu, President de l’Associació Catalana d’Addiccions Socials – ACENCAS, ens parlarà de la ludopatia, d’internet, de l’addicció a les compres, de l’addicció al sexe, de l’addicció als videojocs i de l’addicció afectiva.

Dijous, 25 d’abril – Bullying i ciberbullying

Míriam Blesa, tècnica provincial de Projectes Educació per la Salut i Perspectiva de Gènere i Feminisme de la Creu Roja Joventut, ens parlarà de l’agressivitat i de la violència, del perquè del bullying, què fer davant d’una situació d’assetjament, com gestionar els conflictes. A més a més reflexionarem sobre l’ús que fem de les xarxes i altres temes.

Dijous, 23 de maig – La Sexualitat

La xerrada també conduïda per la tècnica provincial de la Creu Roja Joventut, Míriam Blesa, on ens parlarà de la salut sexual, de la sexualitat, de què és el sexe, de l’orientació sexual i diversitat, de com prendre mesures de protecció, i desmuntarem mites, entre altres qüestions.