El Ple ha aprovat una modificació de crèdit per finançar mesures per reactivar l’economia i donar resposta a les necessitat socials. S’obrirà una nova convocatòria d’ajudes a empreses i persones autònomes amb un pressupost de 200.000 euros. També s’ampliaran els plans d’ocupació municipal i es realitzaran actuacions de millora de la via pública.

  • Categoritzat com: Comunicació Hisenda

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat avui una modificació de crèdits del pressupost per destinar 1.754.136 euros del romanent de tresoreria del 2019 a diverses mesures per pal·liar els efectes econòmics i socials de la crisi derivada de la Covid-19. Aquesta modificació no ha estat possible fins l’entrada en vigor del decret del Consell de Ministres pel qual se suspenen les regles fiscals pels anys 2020 i 2021 i es permet gastar els romanents, tal com es reivindicaven els ajuntaments.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha explicat que les accions previstes permetran impulsar la reactivació econòmica i la resposta social i fer front a l’augment de la despesa a conseqüència de la pandèmia. En aquest sentit, l’alcaldessa ha celebrat que finalment els diners del romanent es puguin invertir als propis municipis i ha afirmat que la suspensió de les regles fiscals és una oportunitat per accelerar projectes de ciutat i propostes socials.

Entre la llista de mesures, destaca una nova convocatòria d’ajudes a empreses i persones emprenedores amb un pressupost de 200.000 euros, l’ampliació dels plans d’ocupació municipal amb 150.000 euros, i diverses actuacions de millora de la via pública, de les instal·lacions i maquinària de la piscina i el pavelló del Palau d’Esports, i també del funcionament dels serveis públics.

Un 57% dels 1.754.136 euros procedents del romanent es destinaran a les persones i al sector econòmic de Cambrils. Concretament un 42% s’invertiran en l’àrea de la persona amb actuacions de benestar, cultura, esports, educació o ocupació, entre altres, i el 15% en promoció econòmica i turisme.  D’altra banda, el 40% corresponen a actuacions per millorar la ciutat com obres públiques, mobilitat, territori i seguretat, i finalment el 3% restant finançarà recursos interns per millorar la prestació dels serveis públics.

REACTIVACIÓ ECONÒMICA

256.500

ATENCIÓ A LA PERSONA

748.980

CIUTAT, SEGURETAT I MOBILITAT

714.156,4

ALTRES

34.500

TOTAL

1.754.136,40