L’objectiu és crear nous imaginaris on els nens i les nenes sàpiguen que poden triar el que més els agradi sense cap mena de limitació social. El pòster s’ha distribuït a l’alumnat d’escoles i llars d’infants i està disponible per a la ciutadania en diferents espais municipals.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat
  • Serveis associats: Igualtat

L’Àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils ha dedicat enguany el calendari per al foment de la igualtat a la pràctica dels esports sense limitacions socials derivades de prejudicis de gènere. Aquest és el segon any que l’Ajuntament edita i distribueix un calendari escolar i comunitari per trencar estereotips i promoure la igualtat de gènere.

La iniciativa s’emmarca en el Projecte Calendaris pel foment de la igualtat de gènere en l’àmbit educatiu  i comunitari amb el lema “Deixem d’etiquetar per deixar ser!”. El pòster calendari d’aquest 2019 es titula “Els esports t’esperen! Tria el que més t’agradi” i té per objectiu crear nous imaginaris on les nenes i els nens sàpiguen que poden practicar tots els esports sense cap mena de limitació social.

En aquesta línia, el calendari  també vol reconèixer la vàlua social i esportiva de Bobbi Gibb i katherine Switzer, que van desafiar les prohibicions per les dones de poder córrer a la marató de Boston (els anys 1966 i 1967 respectivament) i van aconseguir acabar amb les discriminacions sexistes i obrir camí per totes les dones en la pràctica esportiva i en el ple reconeixent dels drets de les dones.

Amb aquesta acció de sensibilització es vol fomentar l’esport com un element clau per avançar en la coeducació de nens i nenes, amb l’objectiu que els infants puguin desenvolupar tot el seu potencial, en qualsevol àmbit de la vida, i ensenyar-los a respectar les diferències individuals i a relacionar-se com a iguals.

El calendari, il·lustrat per l’artista Christian Granero, s’ha distribuït a totes les aules i alumnat de les escoles de primària i llars d’infants del municipi. També està disponible per la ciutadania en format físic en diferents espais municipals, així com en format digital a la web de l’àrea de polítiques d’igualtat http://www.cambrils.cat/igualtat.