La trobada tindrà lloc al Centre Cultural de Cambrils, al Parc del Pescador i a la platja el proper dimecres 20 de març. Més d’un centenar de persones intercanviaran experiències i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat de les escoles i el seu entorn.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

Els Departaments d’Ensenyament i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils han col·laborat en l’organització del Fòrum del Programa Escoles Verdes, que tindrà lloc al Centre Cultural de Cambrils, al Parc del Pescador i a la platja el proper dimecres, 20 de març. La trobada s’organitza a Cambrils perquè és un dels municipis del Camp de Tarragona amb més escoles verdes.

La trobada comptarà amb la participació de 23 centres de primària de les comarques del Baix Camp, Tarragonès i Alt Camp, entre els quals hi ha 4 escoles de Cambrils. Cada centre serà representat per un o dos mestres i de dos a quatre alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

En total, unes 125 persones, entre mestres i alumnes, es reuniran per tal de compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

El fòrum s’iniciarà al Centre Cultural, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat, donaran la benvinguda a les persones participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres. Després d’esmorzar, l’alumnat per una banda i el professorat per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball i podran reflexionar sobre les accions que realitzen al seu centre.

Tots els grups, un cop finalitzades les sessions, es desplaçaran a peu fins al Parc del Pescador, on es dinarà, i en acabat s’iniciarà l’acció de la tarda a la platja.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part de les persones participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer-lo, puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, les persones participants visitaran la platja per realitzar una dinàmica de detecció de microplàstics a la sorra.