Les sessions es realitzaran els propers dies 6 i 15 de febrer a les 19 hores a l’Hotel Tryp Port Cambrils. El procés participatiu també inclou entrevistes amb associacions, tècnics i administració. El treball de camp servirà per identificar les problemàtiques i els reptes i elaborar un pla d’acció amb propostes concretes i calendaritzades. La proposta va ser aprovada en l’última reunió del Consell de Barri.

  • Categoritzat com: Comunicació Participació ciutadana

L’Ajuntament de Cambrils ha convocat a tot el veïnat del Regueral, Cambrils Badia i Sol Cambrils a dos tallers participatius que es portaran a terme els dies 6 i 15 de febrer a les 19 hores a l’Hotel Tryp Port Cambrils.

Aquesta activitat forma part d’un procés participatiu i cooperatiu que es desenvoluparà durant els mesos de gener, febrer i març i servirà per elaborar un pla d’acció que marcarà els principals àmbits de millorar dels barris.  A més de reivindicar millores en serveis i manteniments, l’objectiu de la iniciativa és aportar accions per afavorir el sentiment de pertinença a aquests barris i dinamitzar la zona durant tot l’any.

Cal tenir en compte que aquests  barris conformen espai urbà amb particularitats i especificitats pròpies: per una banda hi ha  una elevada  estacionalitat d’estiuejants de segona residència, en un encaix privilegiat de primera línia de mar, i per l’altra un bon número de  veïns que hi viuen tot l’any i que reivindiquen, més enllà de temes puntuals de manteniment i serveis, fer una reflexió conjunta amb tot el veïnat i Ajuntament sobre  les possibilitats de millora d’aquests barris.

La regidora de barri Mercè Dalmau ha promogut la redacció d’aquest pla d’acció “com una manera de pensar estratègicament  en aquests barris que conformen un urbanisme particular, que va donar peu al turisme de Cambrils dels anys 60  i que ara caldria tornar a posar en valor”.

La proposta de fer aquest pla d’acció va ser aprovada pel Consell de Barri, que també va determinar que caldria fer-ho de manera participativa. En aquest sentit, la regidora de Participació Ciutadana, Ana López, ha explicat que en cada barri es busca l’eina participativa més adequada. Per això, en el cas dels barris de Nou Cambrils i Eixample vila s’hi desenvolupen treballs amb un enfoc  de dinamització comunitària que afavoreixin la cohesió social i la mediació. I en el cas del Regueral i Cambrils Badia i Sol Cambrils, primer caldrà consensuar les accions entre tot el veïnat, ja que la realitat social, urbana i les demandes veïnals són diferents.

L’elaboració d’aquest pla d’acció  s’ha encarregat a la consultora Jaume Bages, que realitzarà el treball de camp en base a entrevistes amb tècnics, veïns i administració. Primer  s’identificaran, juntament amb la ciutadania i veïns, les problemàtiques i reptes d’aquests barris, i desprès  es definiran propostes concretes de millores.

El president de l’associació de veïns del Regueral, Leonardo Roca, està satisfet de començar a treballar en el barri i de tenir un calendari marcat que possibilita el full de ruta a seguir en els propers anys. “Portem molts anys  queixant-nos i amb reivindicacions del dia a dia, ara volem tenir un pla d’acció viable i entre tots anar avançant i concretar responsabilitats”, ha afirmat.