Amb aquests cursos gratuïts els joves podran conèixer millor la tasca dels corresponsals abans de presentar-se als premis-beca que cada any convoca l’Ajuntament de Cambrils.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Joventut
  • Serveis associats: Educació

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha organitzat unes jornades formatives pels joves interessats a presentar-se als premis-beca per convertir-se en corresponsals joves el 2014. Els cursos gratuïts són una novetat d’enguany i permetran als joves conèixer millor la tasca dels corresponsals abans de decidir si volen ser candidats. La iniciativa pretén millorar la formació dels corresponsals i, al mateix temps, assegurar-se que estan motivats i il·lusionats per la feina que hauran de fer.

Les jornades formatives es duran a terme els propers dilluns i dijous d’octubre (dies 14, 17, 21, 24, 28 i 31) de 18 a 20 hores a l’Ateneu Juvenil. Les sis sessions estan relacionades amb les diferents funcions dels corresponsals que, entre altres, són recollir la informació i les inquietuds de joves als centres, distribuir material promocional, mantenir les cartelleres d’informació juvenil o col·laborar en activitats organitzades amb el Departament de Joventut de l’Ajuntament.

Calendari de les jornades formatives:

Dia 14 d’octubre: Social Media: La bona Gestió de les Xarxes Socials.

Dia 17 d’octubre: Fotografia: Curs bàsic de fotografia.

Dia 21 d’octubre: Video: Gravació i edició de vídeo.

Dia 24 d’octubre: Redacció/articles d’opinió: Com fer un bon article d’opinió.

Dia 28 d’octubre: Organització d’esdeveniments: PEGE: Pla Estratègic de Gestió d’Esdeveniments.

Dia 31 d’octubre: Parlar en Públic. Tècniques per aprendre a parlar en públic.

La figura del corresponsal jove funciona des del 1999 i obre una canal de comunicació directe entre els joves cambrilencs i el Departament de Joventut. Cada corresponsal té adjudicada una corresponsalia, és a dir, una zona concreta del municipi de la qual es fa responsable i on facilita i recull informació, col·laborant amb Joventut.  

Una altra novetat d’aqueta tretzena edició és que s’hi poden presentar tots joves censats a Cambrils que estiguin estudiant, independentment del centre on estiguin matriculats. Es lliuraran 10 premis valorats en 400€, 200€ dels quals seran en efectiu i 200€ bescanviables en activitats del departament de joventut amb la possibilitat de que aquests estiguin o no repercutits per dues persones sense excedir el valor total.  

Els premis formen part d’una de les accions contemplades al Projecte del Punt d’Informació Juvenil, amb l’objectiu de treballar una informació actualitzada i de qualitat per als joves, per tal puguin decidir millor, dins d’un dels eixos de treball  del Pla Municipal de Joventut.