La programació del mes d’abril començarà amb l’activitat “Dona i plantes medicinals” de La Silvestrina

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils ha programat per aquest mes d’abril dos tallers, un curs de premonitor/a en el lleure i una xerrada sobre l’adolescència. La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per organitzar activitats formatives per a joves i famílies en el marc del programa “Treballem i estudiem” del Pla Municipal de Joventut de Cambrils.

La nova programació s’iniciarà el 6 d’abril amb el taller gratuït “Dona i plantes medicinals”, a càrrec de La Silvestrina, que tindrà lloc a l’Ateneu Juvenil de 17 a 19 hores. Durant aquest taller sobre feminitat i sostenibilitat dirigit a dones de més de 20 anys s’ensenyarà a posar fre a les menstruacions doloroses i dolors o afeccions relacionades en ginecologia natural, i es donaran a conèixer els cicles vitals lligats a la natura i als cicles de la menstruació. Les participants elaboraran un ungüent calmant i una infusió lluna per la dona.

El programa del mes d’abril també inclourà un taller per apropar la cultura de l’Índia a joves de Cambrils, a càrrec de l’ONG Kolam. Aquesta activitat, encara pendent de data, consistirà en una petita introducció sobre l’ONG, els projectes que desenvolupen i la visió del paper de la dona a l’Índia, amb un debat o torn de preguntes, i finalitzarà amb la fabricació artesanal d’encens, seguint el mètode tradicional de l’Índia. Els i les participants podran endur-se a casa l’encens que hagin fabricat. El taller s’adreça a joves de 12 a 20 anys, és gratuït i es portarà a terme de manera presencial a l’Ateneu Juvenil. Properament es confirmarà la data i l’horari al web i xarxes de Joventut.

D’altra banda, durant la Setmana Santa s’oferirà el curs de premonitor/a de lleure, per a joves de 15 a 17 anys que vulguin iniciar-se en el món del lleure i passar una bona estona. La formació es portarà a terme a l’Ateneu Juvenil de l’11 al 14 d’abril de 9 a 14 hores.

Per últim, el dia 28 d’abril Eva Bach impartirà la xerrada sobre adolescència dirigida a famílies “Adolescència, un esclat de vida i emocions” amb una mirada profunda i en positiu de l’aquesta etapa. Durant la xerrada es parlarà de sentit, reptes, necessitats essencials, dificultats i meravelles de l’adolescència; el que és natural i propi de l’etapa i el que pot ser símptoma d’algun desordre, i el lloc i la funció de l’adult/a.