Les presentacions es realitzaran en el marc de les jornades de debat “Societat de Recerca”. L’objectiu és dinamitzar el pensament i donar visibilitat a projectes que sovint no tenen repercussió fora dels instituts.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils busca 12 alumnes de segon de Batxillerat o de l’Escola d’Hoteleria i Turisme que vulguin exposar el seu projecte o treball de recerca en una de les quatre jornades debat que se celebraran els propers dies 13 i 20 de març i 11 i 18 d’abril (de 18 a 20 hores) a l’Ateneu Juvenil. Les sessions, obertes a la ciutadania, constaran de presentacions de 10 minuts i debats posteriors de 20 minuts i comptaran amb la participació de persones amb experiència professional i/o personal de diferents àmbits.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor de Joventut, Eduard Pellicer; la tècnica de Joventut, Alegria Rodríguez, i un dels dinamitzadors voluntaris, Àngel Panicello, han presentat la segona edició d’aquesta iniciativa anomenada “Societat de Recerca”, creada en el marc del Pla Municipal de Joventut 2017-2020.

L’alcaldessa ha explicat que les jornades són una oportunitat tant pels alumnes com per la ciutadania, ja que es donen a conèixer treballs que sovint no tenen repercussió fora dels instituts i les famílies i alhora es dinamitza el pensament i debat a la societat de Cambrils. Per la seva banda, el regidor de Joventut ha apuntat que no es busquen els millors treballs sinó els que puguin generar més debat. “No posarem nota a ningú, els i les joves són experts en el tema que han treballat i els professionals generaran debat i aportaran valor”, ha afirmat. En aquesta línia, Àngel Panicello ha aclarit que no es tracta de confrontar idees sinó de sumar-les en un punt de trobada entre el món acadèmic i el professional.

Les persones interessades en presentar-se tenen temps fins el 2 de març per gravar un vídeo d’un màxim de dos minuts explicant el tema del treball i per què creuen que han de ser escollits. El vídeo es pot portar a l’Ateneu o enviar al correu joventut@cambrils.org.

Per promocionar les jornades entre els i les joves, el Departament de Joventut ha publicat a les xarxes aquest original vídeo i ha intensificat les visites als instituts. A més, enguany, com a novetat, tots els alumnes que facin arribar el vídeo rebran com a premi una formació específica i en profunditat per poder fer una bona exposició oral d’una idea (elevetor pitch) i els 12 seleccionats obtindran una entrada gratuïta a les TEDx de Reus o Tarragona 2018.

Les jornades “Societat de Recerca” compten amb la col·laboració dels instituts Mar de la Frau, Cambrils i Ramon Berenguer IV i Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.