Les obres premiades es titulen “Cuina Marinera” (narrativa), “Davant d’una fotografia” i “Continuïtat” (poesia)

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’escriptor i periodista cultural reusenc Jordi Cervera Nogués ha recollit aquest migdia el 9è Premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall de Cambrils per la seva obra “Cuina Marinera”. El guardó consisteix en un premi en metàl·lic dotat amb 3.000 euros en concepte de drets d’autor, una obra de l’artista cambrilenca Dolors Ortuño, i la publicació del llibre per l’Editorial Cossetània.

Cervera és autor de diversos llibres de poemes i novel·les i ha rebut nombrosos premis literaris. Actualment treballa a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on ha dirigit i presentant programes com “La Catalana de Lletres”, “Indicat” o “Catalunya Cultura Literatura”, i col·labora habitualment en diferents mitjans de premsa escrita.

El veredicte es va acordar per unanimitat el passat 6 de novembre per un jurat format per la professora de llengua castellana Isabel Castro; la directora d’Angle Editorial, Rosa Rey; l’escriptor Pau Vidal, l’escriptor i dramaturg Jordi Folch i la bibliotecària Eva Ferré.

Per altra banda, el barceloní Amadeu Vidal Bonafont s’ha emportat el primer premi de Poesia Vila de Cambrils, dotat amb 500 euros, per l’obra “Davant d’una fotografia”. Aquest enginyer forestal té una llarga trajectòria poètica, amb diversos llibres publicats i ha guanyat nombrosos premis des del 1991.

El segon premi, dotat amb 300 euros, ha estat per Heriberto Berón Reichel, per l’obra titulada “Continuïtat”. El poeta argentí, resident a Barcelona, ja ha rebut diversos guardons per obres com “Billie en blues” o “Poemas no retornables”.

El jurat del 8è Premi de Poesia estava format pel poeta Adrià Targa; el professor i escriptor Robert Benaiges; el filòleg i escriptor Adam Manyé; la poetessa Rosa Comes, i la directora del Servei Local de Català, Helena Martínez. Després de diverses deliberacions prèvies, els membres del jurat es van reunir el 23 d’octubre i van escollir per unanimitat les dues obres premiades d’entre les 66 que es van presentar al certamen.

El lliurament dels Premis Vila de Cambrils ha acabat amb la inauguració de l’exposició “Feminae” de Sílvia Alcalà i l’actuació de la cantautora Lia Sampai, que ha presentat el seu primer disc, “La fada ignorant”.