L’acte forma part del programa de la I Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils. L’historiador, professor i crític gastronòmic explica què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans ara fa 300 anys.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Què es cuinava als fogons de les cases i els palaus catalans el 1714? Què menjaven i bevien els grans senyors i el poble ras? Potser us sorprendrà saber que, 300 anys enrere, ja hi havia algunes de les elaboracions bàsiques de la cuina catalana actual: l’allioli i el sofregit, la picada i la samfaina, l’escudella i els macarrons.

Ho explica el llibre "La cuina del 1714. Història i receptes”, que el proper divendres, 16 de gener, presentarà a Cambrils el seu autor, Jaume Fàbrega. L’acte, que forma part del programa de la I Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic de Cambrils,  tindrà lloc a les 20 hores al Centre Cívic les Basses.

En aquesta publicació, l’historiador i crític gastronòmic fa una introducció històrica i un recull de receptes de fa 300 anys que, combinant la tradició medieval amb els nous productes procedents d’Amèrica, van posar les bases de la cuina catalana moderna. El pròleg és de Jaume Sobrequés.

Jaume Fàbrega i Colom (Vilavenut, Pla de l'Estany, 1948) és professor de Gastronomia i Enologia de l’Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, historiador i escriptor. És un dels crítics gastronòmics catalans més importants i, segons Joan Francesc Mira, el primer escriptor gastronòmic del mediterrani. Ha publicat més de 50 llibres de cuina, productes i assajos gastronòmics. És membre de la Associació Internacionald e Crítics d’Art (AICA) i ha guanyat en set ocasions el  prestigiós premi internacional de literatura gastronòmica Gourmand World Cookbook Awards.

Presentació del llibre “La cuina del 1714. Història i receptes”, de Jaume Fàbrega

Dia: Divendres, 16 de gener
Hora:  20 hores
Lloc: Centre Cívic les Basses (c/ Sant Pere, 32). Cambrils.