Són alumnes dels instituts Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i Joaquim Bau de Tortosa

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Hugo Rodríguez de Mas de l’Institut Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat va guanyar divendres el primer premi del concurs de joves cuiners “De la Mar als Fogons” de les 14es Jornades de la Galera amb la proposta gastronòmica “Royal de galera, xips de carxofa i gelat de romesco”. El segon premi va ser per Pau Polo del Río, de l’institut Joaquim Bau de Tortosa, que va cuinar una recepta de  caneló de galera amb cruixent de carxofa i arròs salvatge. El concurs i el lliurament de guardons va tenir lloc el passat 23 de febrer al matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Els vuit semifinalistes seleccionats van elaborar les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts de sector de la restauració i les van exposat davant de d’un jurat extern de taula format per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, van treballar amb una cistella d’ingredients bàsica que es va proporcionar des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Les bases del concurs es poden descarregar clicant aquí.

El concurs està adreçat a estudiants de centres educatius de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils.

Com a premi, el primer i segon finalista es van emportar un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils i dues entrades a Port Aventura. A més, tant ells com els seus professors també van guanyar una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic i dues entrades a Port Aventura.

D’altra banda, tots els finalistes i els professors acompanyants de cada centre van rebre com a obsequi una inscripció gratuïta al taller participatiu “Tu ets el mestres de la nostra cuina”, organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. A questa experiència també inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades.  Com a gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, els professors es van endur un lot de productes de la terra.