Les jornades, que compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils, busquen aconseguir difondre l’esperit emprenedor a nivell personal, acadèmic i professional

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Cinema Rambla de l’Art ha acollit durant dos dies consecutius les Jornades Inny, destinades a alumnes de secundària de Cambrils. En total, gairebé mig miler de joves de l’IES Mar de la Frau, IES Cambrils, UEC, IES Ramon Berenguer i Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer han participat en aquests sessions que han estat un punt d’intercanvi de projectes de vida singulars i juvenils on s’alimenta l’esperit emprenedor personal, acadèmic i professional que rau en cadascun d’ells. Les jornades compten amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils.

Les jornades s’han estructurat en tres parts. Primer de tot s’han realitzat intervencions, d’uns 15 minuts per part de joves de l’equip, en aquest cas Pau Carbonell, Elena Tarrats, Alba Coll, Carlos Blasi i Nil Mora que han aportat la seva experiència i punt de vista. Tots ells han tractat temàtiques vinculades a l’àmbit social, del talent, acadèmic i d’èxit personal, professional i educatiu. A continuació ha estat el torn de preguntes en què els alumnes assistents han tingut l’oportunitat de preguntar als ponents, de forma oberta, qualsevol inquietud interessant alhora per a la resta d’assistents. En acabar s’ha establert un espai de Networking en què els alumnes s’han pogut acostar als membres d’Inny en petit comitè i preguntar-los/discutir qualsevol aspecte o inquietud personal. D’aquesta manera s’ha establert una interacció entre els ponents i els assistents més pròxima.

Cal destacar que prèviament, des d’Inny s’havia proporcionat un petit dossier als diversos centres educatius que participen a l’acte per tal que les qüestions que es tractaran puguin ser plantejades als alumnes a priori. Les jornades Inny abasten, principalment, quatre grans temes: la recerca de l’èxit mitjançant la superació personal i professional; els valors socials com a instruments amb múltiples usos; més enllà dels estudis, com coordinar les diverses vessants de la vida; i, finalment, el talent real darrere el talent visible.

Què és Inny?

Inny és una organització sense ànim de lucre formada per un grup de joves d’entre 15 i 25 anys. Aquest projecte intenta suprimir les pors de tots aquells joves que es troben en una etapa clau, bé sigui en la vessant acadèmica o personal. Per tant, Inny és una proposta educativa perquè no pretén adoctrinar ni inculcar, sinó orientar i fer reflexionar. Busca alhora potenciar als joves amb projectes de vida singulars d’esperit emprenedor, als quals se’ls demostra que hi ha casos on la falta d’experiència queda perfectament compensada per la constància, la col·laboració, la dedicació i la il·lusió. La proximitat entre ponent i oient a les jornades Inny deixa veure que qualsevol persona és apta per definir el seu propi projecte vital i triomfar-hi.