Els 9 semifinalistes procedeixen de centres formatius de Calella, Cambrils i Benicarló
- Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica
Fredy Alberto Acedo Ríos del Centre Integrat públic de Formació Professional de Benicarló ha estat el guanyador del X Concurs “De la Mar als Fogons” per joves cuiners organitzat en el marc de les desenes Jornades de la Galera. El jove ha cuinat cebiche de galeres i coulís de calçots, llet d’avellana, cruixent de carxofa i aire d’aranja. El segon classificat ha estat Rafael Saucedo Palma, de l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, que ha sorprès el jurat amb un plat de galera amb textures catalanes. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.
El passat 6 de febrer un grup d’experts va seleccionar els 9 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Avui els participants escollits han elaborat les seves propostes gastronòmiques i les han exposat davant d’un jurat composat per experts del gremi així com persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que ells podien afegir fins a 6 ingredients més.
La primera tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, ha fet entrega dels premis als dos guanyadors i ha format part del jurat, que estava integrat per representants de la Confradia de Pescadors, la Unió de Botiguers, I representats de diferents sectors econòmics cambrilencs.
El concurs està adreçat a estudiants de cuina i restauració de Catalunya i joves d’entre 16 i 26 anys que hagin treballat en restaurants de Cambrils. Els nou semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Calella, Cambrils i Benicarló.