- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
- Serveis associats: Cultura
La Sala Àgora va acollir ahir una exposició de Fotografia realitzada per l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils, que constitueix el penúltim acte de la 1a. Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic 2014-2015 organitzada pel Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils.
Aquesta exposició, a l’igual que la resta d’activitats programades ha volgut unir l’art i la gastronomia, i aquest cop la unió ha tingut lloc entre la imatge fotogràfica i les cuines de Cambrils. Un projecte local que pot ser universal, i amb el que s’ha volgut implicar en la Biennal a la gent del propi territori.
El resultat d’aquesta unió es una exposició integrada per 20 fotografies de cada un dels 5 restaurants que han participat en el projecte i cada treball fet per un fotògraf de l’Agrupació Fotogràfica Cambrils.
Així trobarem el Restaurant La Bresca amb el cuiner Xavi Ferraté i les fotografies de Jordi Tremosa, el Restaurant Can Bosch amb el cuiner Joan Bosch i les fotografies de Anna Corral, el Restaurant Casa Macarilla 1966 amb el cuiner Eduard Martí i les fotografies de Luis Salguero, el Restaurant Miquel amb el cuiner Miquel Gómez i les fotografies de Josep M. Ferran i el Restaurant Rincón de Diego amb el cuiner Diego Campos i les fotografies de Lorenzo Sanz.
Els fotògrafs juntament amb els cuiners han treballat en quatre línies seguint els seu estil i tendència
1.- FACTOR HUMÂ , intervenció total o parcial de l'home/cuiner, a ser possible en el seu espai de treball; les cuines
2.- PLAT, en la recerca de la textura, color, composició,... buscant com a resultat una plasticitat creada amb elements gastronòmics.
3.- ENTORN, general, parcial, de detall, interior, exterior, on es desenvolupa tot el fet gastronòmic i que crida l’atenció per la seva singularitat
4.- RETRAT, individual o de grup de les persones que fan possible la creació gastronòmica.
Aquesta exposició es podrà visitar a la Sala Àgora fins el dia 13 d’abril, en horari de matí.
Al finalitzar la inauguració, el Duo Gabrielli format per Marcel Pascual, violí i Enric Prats, violoncelo, van amenitzar la vetllada. Els assistents també van poder fer un tast de Vermut per gentilesa de VERMUT MIRO