Són alumnes de les escoles d’hoteleria i turisme de Girona i Lleida respectivament

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Ezequiel Álvarez Barroso de l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Girona ha guanyat el primer premi del concurs de joves cuiners “De la Mar als Fogons” de les 15es Jornades de la Galera amb una recepta d’arròs amb carpaccio de galera i carxofa. El segon premi ha estat per Gal·la Pipó Piqué de l’Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida que ha cuinat la seva proposta gastronòmica titulada “Galera en estat pur”. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

En una primera fase de selecció, el passat 6 de febrer un grup de persones expertes en la matèria va escollir 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Avui, en la segona fase del concurs, aquestes 8 persones escollides han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat intern de cuina format per experts de sector de la restauració i les van exposat davant de d’un jurat extern de taula format per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca.

Les persones concursants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més. Les bases del concurs es poden descarregar clicant aquí.

El concurs està adreçat a estudiants de centres educatius de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils.

Com a premi, el primer i segon finalista s’han emportat un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils. A més, tant ells com els seu professorat han guanyat una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic i dues entrades a Port Aventura. I per completar el guardó, el primer finalista també ha rebut un xec regal de 150 euros per a la compra d’estris de cuina.

D’altra banda, el professorat acompanyant de cada centre s’han endut com a obsequi una inscripció gratuïta a un taller participatiu organitzat per la Fundació Alicia, així com un lot de productes gourmet de la nostra terra, gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.